Kies hier je regio

Zo krijg je ook regionale informatie over voordelen, activiteiten en nieuwe initiatieven.

Kies hier je regio

Vul je regio of ziekenfonds in. Zo krijg je ook regionale informatie over voordelen, activiteiten en nieuwe initiatieven.

CM-ziekenfonds

Mindfulness

Enkele malen per jaar organiseert CM regio Mechelen-Turnhout een cursus 'mindfulness'.

Met deze aandachtstraining word je je meer bewust van je lichaam, emoties en gedachten. Je leert omgaan met stress, angst en pijn. Onder begeleiding van ervaren mindfulnesstrainer Greet Decroos oefen je eenvoudige gedragstechnieken zodat lichaam en geest helemaal in harmonie komen. Je leert te ontspannen via bodyscan, inzicht- en loopmeditatie, yoga- en ademhalingsoefeningen. Dit alles aangevuld met een andere manier van kijken naar jezelf. Het is een samengaan van de Oosterse meditatie en Westerse cognitieve therapie.

De oefeningen zorgen ervoor dat je niet meer reageert op basis van automatische negatieve gedachten of emoties, maar leren je bewust te kiezen hoe je aandacht geeft aan stresserende gebeurtenissen. Dit geeft positieve gezondheidseffecten, zoals verlaging van de hartslag en bloeddruk, verhoging van de weerstand en het concentratievermogen en vermindering van stress en slaapproblemen.

Mindfulness brengt je terug in contact met je innerlijke kracht. Je komt tot het besef dat 'geluk' niet buiten jou te vinden is, maar in jezelf, hier in dit moment!

CM-voordeel

CM-leden krijgen korting op de inschrijvingsprijs. Wie recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming krijgt een extra korting.

Praktisch

Waar en wanneer
  • De eerstvolgende cursus gaat door in het najaar 2015. Helaas is die al helemaal volgeboekt.
  • Wil je weten wanneer de volgende cursus georganiseerd wordt? Abonneer je op onze CM-agenda en blijf op de hoogte van het CM-vormingsaanbod.

Wat te doen?

  • Schrijf online in via de agenda of
  • Bel naar 014 40 35 45 voor info en om in te schrijven