Kies hier je regio

Zo krijg je ook regionale informatie over voordelen, activiteiten en nieuwe initiatieven.

Kies hier je regio

Vul je regio of ziekenfonds in. Zo krijg je ook regionale informatie over voordelen, activiteiten en nieuwe initiatieven.

CM-ziekenfonds

Ga niet te fanatiek op dieet

Het is geen goed idee om via crashdiëten of door plots intensief te sporten op korte termijn zoveel mogelijk kilo's te willen verliezen. 

Mirakeldiëten bestaan alvast niet. Sommige wonderdiëten gaan zodanig in tegen de gangbare voedingsgewoonten dat ze niet vol te houden zijn. Bovendien kunnen ze de gezondheid schaden en verval je gemakkelijker terug in je oude eet- en leefgewoonten.

Ook aan je figuur werken door (onvoorbereid) een streng sportprogramma te volgen is allerminst aan te raden. Te fanatiek sporten verhoogt je risico op blessures en je houdt het bovendien minder gemakkelijk vol.

Start met het inlassen van extra lichaamsbeweging in je dagelijkse activiteiten en bouw nadien rustig op. Voldoende lichaamsbeweging helpt je om calorieën te verbranden en spieren te versterken. Een sterkere spiermassa verbruikt op haar beurt dan weer meer energie en draagt bij tot een strakker en slanker figuur.