Kies hier je regio

Zo krijg je ook regionale informatie over voordelen, activiteiten en nieuwe initiatieven.

Kies hier je regio

Vul je regio of ziekenfonds in. Zo krijg je ook regionale informatie over voordelen, activiteiten en nieuwe initiatieven.

CM-ziekenfonds

Zuivel

Melk en andere melkproducten, zoals yoghurt en karnemelk, leveren een belangrijke bijdrage tot de gezondheid. Daarom wordt aangeraden er dagelijks drie tot vier glazen van te drinken (500 ml) en een tot twee sneetjes kaas (20-40 gram) te consumeren.

In ons voedingspatroon zijn melk(producten) de voornaamste leveranciers van calcium.

Van zuivel in de aanbevolen hoeveelheden word je niet dik. Integendeel. Een vermageringsplan met magere melkproducten in de juiste hoeveelheden kan zelfs extra gewichtsverlies opleveren. De reden hiervan is nog niet helemaal duidelijk. Mogelijk geeft een hoge calciuminname aan de vetcellen het signaal om vet te verbranden. Maar het gunstige effect kan ook te wijten zijn aan het groter verzadigd gevoel dat melkeiwitten geven. 

Dokter Michiel Callens, met dank aan NICE