Uit een grootschalige gezondheidsenquête blijkt dat slechts een kwart van de vrouwen dagelijks een halfuurtje tijd uittrekt voor matige lichaamsbeweging. Mannen doen het beter: de helft van hen sport of beweegt minstens dertig minuten per dag. 

Daarom organiseert CM, samen met Femma, Markant en KVLV, een Beweegatelier voor vrouwen. In kleine groepjes leren ze tijdens een tweedelige workshop oefeningen aan om meer te bewegen.

Het Beweegatelier is een mix van achtergrondinformatie, tips, oefeningen en uitwisseling tussen de deelnemers. Het omvat twee sessies, met een zestal weken tussentijd. De groep bestaat uit zes tot twaalf deelnemers. 

Tijdens de eerste sessie wordt het belang van beweging toegelicht. Je krijgt tips op maat en gaat aan de slag met een doe-plan om in de toekomst betere keuzes te maken. Hierdoor zal je op een gemakkelijke manier meer beweging kunnen invoeren in je leven. 

Tijdens de tweede sessie wordt overlopen hoe deze beweegtips voor jou lopen en worden ze bijgestuurd waar nodig.

Voor wie?

Het Beweegatelier richt zich tot alle vrouwen die meer willen bewegen. Of je nu de beweegnorm haalt of niet, speelt geen rol.

Goed om te weten

Als deelnemer aan het beweegatelier krijg je 10 procent korting bij de aankoop van de beweegkalender 'Gezond in hoofd en hart'.

Inschrijven en info

Waar de workshop in jouw regio plaatsvindt, vind je:  

Gebruik de zoekterm 'Beweegatelier' om een overzicht van de cursussen te krijgen.

Via deze linken kun je je ook online inschrijven. 

Ga ook naar


CM-diensten en -voordelen