HomeVoordelenAdvies en informatieInfosessies en cursussen

Psychische problemen


Infosessie 'Waarom praten belangrijk is'

In samenwerking met VLESP en Te Gek!? ontwikkelde CM een infosessie rond het bespreekbaar maken van psychische problemen. 

Wil je er graag zijn voor mensen in jouw omgeving die het psychisch moeilijk hebben, maar weet je niet goed hoe een gesprek hierover aan te pakken, dan kan deze sessie jou op weg helpen.

Volgende vragen komen aan bod. 

  • Hoe vaak komen psychische problemen voor? 
  • Waarom durven we er niet over praten? 
  • Hoe herken je dat iemand het moeilijk heeft? 
  • Hoe kan je praten over psychische problemen? 
  • Wat als praten niet voldoende is?

Alle concrete informatie over de infosessies vind je in de CM-agenda.

Naar de agenda

Café Soirée 'Wegwijs in de geestelijke gezondheidszorg'

In 2012, na de geboorte van haar derde kindje, krijgt Brenda Froyen een kraambedpsychose. Er volgen drie ziekenhuisopnames, waarvan twee gedwongen. De weg naar de juiste hulp verloopt moeizaam. De situatie lijkt bij momenten uitzichtloos. Komt het ooit nog goed? 

In deze Café Soirée getuigt Brenda Froyen over haar ervaringen, haar psychische kwetsbaarheid, de zoektocht naar hulp, het stigma en ook … hoe het weer goed kwam. Haar kwetsbaarheid heeft ze omgezet in haar sterkte. 

Brenda Froyen brengt een verhaal van hoop. Ze vertelt waar psychische problemen vandaan komen, hoe we er zelf kunnen mee omgaan en dit ook aan onze kinderen kunnen aanleren. Het doorbreken van het taboe is vaak de sleutel tot herstel. 

Gastspreker: Brenda Froyen is lerarenopleider aan de AP Hogeschool, auteur van ‘Kortsluiting in mijn hoofd’, webredacteur van Psychosenet.be en lid van Hoge Gezondheidsraad.

Alle concrete informatie vind je in de CM-agenda.

Naar de agenda

Ga ook naar