HomeVoordelenAdvies en informatieInfosessies en cursussen

Workshop diabetes 'Gezond aan de slag'


Wie (beginnende) diabetes type 2 een halt wil toeroepen, heeft vaak heel wat vragen. Temeer omdat er ook veel misverstanden over bestaan.

Met de tweedelige workshop 'Gezond aan de slag' wil CM graag je gids zijn.

Voldoende beweging en een evenwichtige voeding liggen aan de basis van de behandeling bij diabetes. 

Voeding heeft een grote impact op je bloedsuikerwaarden op korte termijn (glucosewaarden die dag) en op lange termijn (HbA1c over enkele maanden). 

Dagelijks voldoende bewegen is goed voor de algemene gezondheid en heeft ook diabetesgerelateerde voordelen. Het zorgt er voor dat suiker makkelijker uit de bloedsomloop gehaald wordt, vetten beter verbranden en zo de insuline en bloedsuikerspiegel beter op peil blijft.

Wat?

Hoe kan je gezonder eten volhouden? Hoe zorg je voor meer beweging in het dagelijkse leven? Een antwoord op deze en andere vragen krijg je tijdens de tweedelige workshop over het effect van voeding en beweging bij diabetes.

Je krijgt er onder meer ook tips op maat om je bloedsuikerwaarden beter te controleren, gezonde(re) keuzes te maken en drempels te overwinnen. Tot slot leer je aan de slag gaan met een doe-plan

Dit project is een samenwerking van CM met de Diabetesliga en de Arteveldehogeschool.

Voor wie?

De workshop richt zich tot iedereen met (beginnende ) diabetes en alle geïnteresseerden. Ook partners en kennissen zijn welkom.

Kostprijs

Deelnameprijs per persoon voor de volledige workshop: 

Hoe inschrijven?

Surf naar de agenda om je online in te schrijven voor een workshop in jouw regio. Gebruik de zoekterm 'Diabetes' om een overzicht van de cursussen te krijgen.

Meer informatie

Kies je regionale ziekenfonds bovenaan de pagina om de regionale contactgegevens te krijgen.

Ga ook naar


CM-diensten en -voordelen