HomeVoordelenThuiszorgMateriaalPersoonlijk alarm

Persoonlijk alarm met locatiebepaling

Misschien hou je van een wandeling of doe je graag zelf je boodschappen? Ook buitenshuis kan je rekenen op extra beveiliging. Hiervoor gebruik je het persoonlijk alarm met locatiebepaling. 

Alarmoproep

In geval van nood brengt één druk op de alarmknop je meteen in contact met een medewerker van de zorgcentrale. Die vraagt je of alles in orde is.

  • Als dat niet zo is of als je niet antwoordt, belt de medewerker een van de contactpersonen wiens gegevens je vooraf doorgaf. Door de locatiebepaling weet de zorgcentrale waar je je bevindt en kan ze meteen gedetailleerde info doorgeven aan je contactpersoon. Indien gewenst, kan die je locatie ook nagaan via de app of mobilealarm.be. De contactpersoon komt dan naar jou en doet het nodige. 
  • Als je contactpersonen niet bereikbaar zijn, kan de zorgcentrale de hulpdiensten (politie of dienst 112) contacteren zodat in ernstige situaties hulp geboden wordt. 

Veilige zone

Ben je bezorgd over een persoon met dementie die dwaalgedrag vertoont? Via de locatiebepaling kan je een veilige zone instellen. Overschrijdt betrokkene deze zone, krijgt de zorgcentrale een melding.

Aankoop

Wil je een persoonlijk alarm met locatiebepaling aankopen in plaats van te huren? Dat kan in de Goed thuiszorgwinkel

Hou er evenwel rekening mee dat een aangekocht alarm geen link heeft met een zorgcentrale. In dit geval moeten de mantelzorgers de rol van de zorgcentrale overnemen en zijn zij 24 uur op 24 verantwoordelijk voor de permanentie. Meer informatie bij de Goed thuiszorgwinkel.

Ga ook naar


Download


CM-diensten en -voordelen