Contacteer ons

HomeVoordelenThuiszorgMateriaalPersoonlijk alarm

Slimme detectoren

Je persoonlijk alarm kan binnenshuis worden uitgebreid met slimme detectoren voor nog meer veiligheid. Deze worden eenvoudig aan je alarmtoestel gekoppeld, zonder extra kabels. 

De detectoren geven meer veiligheid bij bepaalde risico’s. Ze sturen een melding naar  de zorgcentrale zonder dat je op de knop moet drukken. Deze slimme detectoren kunnen niet gekoppeld worden aan het persoonlijk alarm met locatiebepaling.

 • Trekschakelaar
  Een bijkomende veiligheid in slaap- en badkamers. Bij een valpartij trek je aan het touw. De trekschakelaar stuurt een signaal naar het alarmtoestel. 
 • Bewegingsmelder
  Meet beweging in de woning. Wanneer de melder beweging verwacht (bv. bij opstaan of slapengaan in de slaapkamer) en die niet opmerkt, wordt alarm gegeven. 
 • Rookmelder
  Een abnormale of plotse rookontwikkeling in huis? De rookdetector slaat automatisch alarm in huis en bij de zorgcentrale. 
 • CO-melder
  Als er een te hoge concentratie van CO-gassen is, geeft de detector een signaal in huis en bij de zorgcentrale nog voor de CO-waarden gevaarlijk worden. 
 • Valdetector
  Geeft automatisch alarm als je valt en niet in staat bent om op de knop te drukken. 
 • Deurcontact
  Registreert het openen van een deur. Als binnen een bepaalde tijd (bv. tien minuten) de deur niet sluit, volgt een melding (bv. bewoner vergeet de deur te sluiten). Het deurcontact kan je combineren met een bewegingsmelder of om regelmatig gebruikte deuren (bv. toiletdeur, koelkastdeur) te monitoren. Geen gebruik maken van deze deuren binnen een bepaalde tijd kan een signaal naar de zorgcentrale geven. 
 • Paniekknop
  Wordt gemonteerd naast de ingangsdeur. Met een druk op de knop krijg je meteen verbinding met de zorgcentrale. Zo kan de zorgcentrale meeluisteren met het gesprek tussen de bewoner en de bezoeker die op de stoep staat. Bij nood is hulp onderweg. 
 • Medicatieverdeler
  Levert op maximaal 28 innamemomenten automatisch medicatie af. Geeft tevens via een visueel en geluidsalarm aan dat medicatie moet worden genomen. Doe je dit niet, krijgt de zorgcentrale een melding zodat een van de contactpersonen actie kan ondernemen.

Ga ook naar


CM-diensten en -voordelen