HomeVoordelenZwangerschap, geboorte en adoptieUitkeringenMoederschapsrustMoederschapsrust voor werknemers en werklozen

Moederschapsrust voor werknemers en werklozen: specifieke situaties

Vroegtijdige bevalling

Indien je niet tijdig stopt met werken, kan de moederschapsrust minder dan vijftien weken bedragen. Kan je - omwille van de vroegtijdige bevalling - de verplichte week prenatale rust niet of onvolledig opnemen, ben je namelijk de niet-opgenomen dagen onherroepelijk kwijt.

Laattijdige bevalling

Vindt de geboorte later dan voorzien plaats en zijn de zes weken prenatale rust al opgenomen, wordt de duur van de voorbevallingsrust verlengd tot de dag van de bevalling. Omdat men verplicht is negen weken postnatale rust te nemen, duurt de moederschapsrust in zulke situaties langer dan vijftien weken.

Meerling

Bij de geboorte van een meerling krijg je vier bijkomende weken rust en heb je recht op negentien weken moederschapsrust.

Hospitalisatie baby

Wordt een pasgeborene vanaf de geboortedag langer dan zeven dagen gehospitaliseerd, verlengt de moederschapsrust met het aantal opnamedagen dat de eerste zeven overschrijdt. Blijft een baby bijvoorbeeld vanaf zijn geboorte 21 dagen in het ziekenhuis, dan wordt de rust met 14 dagen verlengd. Op die manier kan de moederschapsrust met maximaal 24 weken worden verlengd.