Leg jezelf niet te veel druk op
HomeGezond levenMentale fitheidDruk, druk, druk

Leg jezelf niet te veel druk op


Zou het kunnen dat je leeft op automatische piloot en van hier naar daar holt als een kip zonder kop? Zou het kunnen dat je de lat voor jezelf nogal hoog legt en alles zo goed mogelijk wilt doen? Zou het kunnen dat je veel op jou neemt: je kinderen, je werk, het huishouden, praktische afspraken? Zou het kunnen dat je dingen moeilijk uit handen geeft? Zou het kunnen dat je daardoor van niets nog echt kan genieten?

Stella (35): 'Mijn zoon en dochter eten s ’middags boterhammen op school, omdat ik vind dat het eten op school niet voldoet. Ik sta er dan ook op om elke avond warm en vers eten te maken. Maar dat zorgt ook voor heel wat stress. Tuurlijk is het goed om vers en lekker te koken. Maar misschien hoeft het niet elke avond, kost wat kost? En soms is een ontspannende avond met een pizza uit de oven, beter voor mijn kinderen, dan een avond vol stress met een huisbereide maaltijd vol vitamines. Daar kom ik stilletjes aan achter. Nu moet ik het alleen nog echt in de praktijk brengen.' 

Alles start met de druk die jij jezelf oplegt. Waar leg jij de lat? Tuurlijk heb je het als ouder met een jong kind (of kinderen) druk. Dat staat vast. Maar hoe druk je het hebt, is ook een kwestie van hoe jij je gedraagt. Je hebt het zelf mee in handen. 

Sta even stil bij je overtuigingen

Ga ook naar