HomeGezond levenVoedingAan tafel

Tussendoortjes

Een goed tussendoortje levert niet meer dan 100 à 150 kcal aan. 

Per dag neem je beter niet meer dan vijftien procent van je energie op uit tussendoortjes.

Voor kleuters en lagere schoolkinderen volstaan meestal twee tussendoortjes; voor jongeren drie. Ook volwassenen hebben baat bij een of meerdere tussendoortjes, zeker als - bijvoorbeeld door werkomstandigheden - de tijd tussen twee hoofdmaaltijden vijf tot zes uren bedraagt. Beperk evenwel het aantal tussendoortjes. Ze vormen een aanvulling en mogen je eetlust voor een volgende hoofdmaaltijd niet bederven. Ook om de kans op cariës te beperken, kies je beter voor niet te veel eetmomenten. 

Gezonde keuzes zijn fruit, rauwe groenten, verse kaas of yoghurt met fruit, ontbijtgranen in kleine porties, rijstkoeken, noten of een belegde boterham. 

Je kan ook kiezen voor een granenkoek, pudding en gedroogde vruchten, al is dit niet voor elke dag. 

Gebruik bij voorkeur een herbruikbare verpakking zoals een brooddoos.

Ga ook naar


CM-diensten en -voordelen