Zuivel
HomeGezond levenVoedingVoedingswaren

Zuivel


Melk en andere melkproducten, zoals yoghurt en karnemelk, leveren een belangrijke bijdrage tot de gezondheid. 

Er wordt aangeraden om dagelijks drie tot vier glazen melk of melkproducten te drinken (500 ml) en een tot twee sneetjes kaas (20-40 gram) te consumeren.

In ons voedingspatroon zijn melk(producten) de voornaamste leveranciers van calcium.

Van zuivel in de aanbevolen hoeveelheden word je niet dik. Integendeel. Een vermageringsplan met magere melkproducten in de juiste hoeveelheden kan zelfs extra gewichtsverlies opleveren. De reden hiervan is nog niet helemaal duidelijk. Mogelijk geeft een hoge calciuminname aan de vetcellen het signaal om vet te verbranden. Maar het gunstige effect kan ook te wijten zijn aan het groter verzadigd gevoel dat melkeiwitten geven. 

Dokter Michiel Callens, met dank aan NICE

Ga ook naar


CM-diensten en -voordelen