Buurtlab
Bij Gezonde Buurt draait het om het verbeteren van gezondheid in de breedste zin van het woord. We werken samen met lokale partners, organisaties, en bewoners om innovatieve oplossingen te vinden die bijdragen aan een gezondere gemeenschap. Wil je samen met ons experimenteren en impact maken? Neem contact op met een van de netwerkcoördinatoren en ontdek hoe jij kan bijdragen.
Aardig Gegrond
Samen met Avansa Mid- en Zuidwest, De Stuyverij en Hoeve Autartika willen we focussen op mentaal welzijn in het Midden van West-Vlaanderen.
Menstruatiewelzijn
Wist je dat … 1 op 8 meisjes in Vlaanderen geen geld heeft om menstruatieproducten (maandverband, tampons, cup …) te kopen? Hierdoor kiezen ze voor ongeschikte alternatieven zoals zakdoeken, wc-papier, watten of zelfs sokken. Of ze blijven thuis van school of andere sociale activiteiten uit angst voor lekken. Maar deze menstruatiearmoede is niet het enige aspect waar een taboe op ligt.
Alleen of toch niet?
Het project Alleen of toch niet? zet alleenstaanden in de kijker via een inspringtheater. Vier voorstellingen lang treden we in dialoog met het publiek over alleenstaanden. Wie zijn ze? Wat doen ze? Wat zijn hun wensen en noden? Met het inspringtheater maken we het thema bespreekbaar. Zo formuleren we aanbevelingen voor het beleid.
Familiaal geweld: kijk niet weg
Familiaal geweld is geweld dat plaatsvindt tussen mensen die in een nauwe, belangrijke relatie met elkaar staan of stonden. Bijvoorbeeld tussen broers en zussen, ouders en kinderen of tussen partners.
Iedereen blijvend op de fiets
Met 'Iedereen Blijvend Op De Fiets' zet de vrijwilligersgroep Gezonde Buurt zich in om de gezondheid en levenskwaliteit in de regio Zottegem te verbeteren, met speciale aandacht voor kwetsbare groepen.