HomeCM Limburg

Vroegtijdige zorgplanning

Nadenken over de 'wat als'-vraag...

Hopelijk ben je gezond en voel je je prima. Toch kan het ook voor jou nuttig zijn om na te denken over 'zorg'. Wie zorg nodig heeft, moet soms moeilijke keuzes maken. Nog moeilijker is het wanneer familieleden die keuzes voor iemand moeten maken. Zonder de mening van de zorgbehoevende te kennen. Iedereen kan ziek worden, een ongeval kan ons ook allemaal overkomen. Daarom is het nuttig om voor jezelf een aantal zaken op een rijtje te zetten en erover te praten met mensen in je omgeving. CM vindt het haar opdracht als ziekenfonds om je hiervoor een leidraad aan te bieden. Hieronder vind je een aantal documenten en formulieren die je kunnen helpen bij het nadenken en spreken over dit niet-evidente thema. Spreken over jouw wensen en verwachtingen ingeval je zorg nodig zou hebben, is belangrijk. Eén tip: praat erover. Met je partner, familieleden, vrienden, je huisarts...

Documenten en formulieren

De volgende documenten en formulieren kunnen je helpen bij het nadenken over 'wat als...'-vragen. Het eventuele invullen van een of meerdere formulieren is eigenlijk een laatste stap. Voorafgaandelijk dien je eerst na te denken over wat jij zou wensen in een zorgsituatie. Een tweede stap is dat je hierover in gesprek gaat met je naasten, vrienden en niet  op zijn minst met je huisarts. 

Voor deze formulieren ontwikkelde CM Limburg een toelichting met o.a. een stappenplan dat je helpt om het formulier correct in te vullen. Telkens vind je ook een blanco formulier dat je kan printen en invullen.

Orgaandonatie

Op deze pagina vind je achtergrondinformatie over orgaandonatie en het formulier om jezelf als donor te laten registreren.