HomeVoor professionelenScholenBasisonderwijs

Studiedagen voor leerkrachten


CM ondersteunt al vele jaren scholen bij de uitwerking van hun gezondheidsbeleid. 

Een ruim aanbod? Zeker en vast. Leerkrachten kunnen kiezen uit educatieve pakketten rond thema’s zoals gezonde voeding, rugvriendelijk leren en geestelijke gezondheid. Twee vaste waarden in ons aanbod, Aan Tafel en Ben de Bever, kregen het voorbije jaar een nieuw jasje. Met veel plezier stellen we jou Lekker Gezond! en Ben de Bever 2.0 voor. 

Hoe werkt dat dan? Om kennis te maken met beide pakketten organiseren we enkele studiedagen. Je krijgt er meer achtergrondinformatie en tips om zelf aan de slag te gaan in de klas. Daarnaast is er ook ruimte voor ontmoeting en uitwisseling. 

Gezellig? Ongetwijfeld. En niet onbelangrijk: deze vormingsdagen zijn gratis en worden georganiseerd in samenwerking met Vlaams Instituut Gezond Leven. 

Waar en wanneer?

Surf naar de CM-agenda (rubriek 'Kinderen en opvoeding') voor alle concrete informatie over de studiedag in jouw buurt.

Programma

 • Onthaal (15 min) 
 • CM in scholen (15 min) 
 • Workshop 1 door Jolien Plaete (Vlaams Instituut Gezond Leven): Lekker Gezond! (1 uur)
  Wist je dat kinderen die gezond en evenwichtig eten zich beter kunnen concentreren, een groter leervermogen hebben en betere schoolprestaties leveren? In deze workshop bekijken we concreet, met enkele lessen uit het pakket, hoe je met je leerlingen kan werken rond gezonde voeding. Ook de organisatie van een gezond traktatiebeleid en het omgaan met ongezonde tussendoortjes komen aan bod. 
 • Pauze (15 min) 
 • Workshop 2 door Elke Ghyllebert (CM): Ben de Bever (1 uur)
  Met Ben de Bever als coach leren kinderen van het eerste, tweede en derde leerjaar alles over hun gebit en een goede mondhygiëne. In deze workshop stellen we je het vernieuwde pakket voor en brengen we per leerjaar een les in de praktijk. Je werkt samen met Ben de Bever aan een stralend gebit, zoals je leerlingen het binnenkort ook zullen doen. 
 • Tentoonstelling met lunch (voor of na de workshops)
  Maak op het marktje kennis met ons educatief aanbod. Er is ook ruimte voor ontmoeting en uitwisseling met andere leerkrachten terwijl je geniet van een lekker broodje.

Deelnameprijs en inschrijving

De studiedag is gratis. 

Inschrijven kan bij de dienst Gezondheidsbevordering van je regio of via de CM-agenda (rubriek 'Kinderen en opvoeding').

Ga ook naar


CM-diensten en -voordelen