Vrijen mag

Tijdens een gezonde zwangerschap is er geen bezwaar om te vrijen of intiem te zijn.

Zin in seks

Vroeger werd al eens beweerd dat vrijen of een orgasme een miskraam of vroeggeboorte zouden veroorzaken. Dat misverstand is gelukkig van de baan. De baby zit veilig afgesloten in de baarmoeder.

Misschien ervaar je wel dat je zin in seks verandert. Het is niet ondenkbaar dat je met je kleine ongemakjes in het begin van je zwangerschap minder zin hebt om te vrijen. Misschien ben je moe, misselijk en heb je meer zin in slaap. Of misschien verlang je nu eerder naar intimiteit, knuffelen of gewoon samen zijn.

Meestal voel je je na die eerste ongemakkelijke periode terug beter in je vel, zit je buik nog niet te erg in de weg en kun je opnieuw meer genieten.

Tijdens de vierde tot zesde maand verandert de doorbloeding van de vagina, schaamlippen en clitoris, waardoor ze gevoeliger zijn. Daardoor hebben veel vrouwen extra zin om te vrijen. 

De laatste drie maanden neemt die zin weer af door de dikke buik die in de weg zit, de druk op de blaas en de vermoeidheid.

Top

Wanneer vrij je beter niet?

  • Als de vliezen gebroken zijn, vanwege kans op infecties.
  • Bij bloedverlies.
  • Bij ernstige spataderen rond je vagina.
  • Bij (te) vroege weeën.
  • Bij risico op vroeggeboorte laat in de zwangerschap.
Top

Gerelateerde artikels

-3% op speelgoed Lees meer

Speel met leuke korting

Een speelmat, mobiel of muzikaal speelgoed? Bij DreamLand vind je alle speelgoed om de allerkleinsten blij te maken. Shop nu met 3 % korting*!
* Niet geldig op gaming en multimedia. Cumuleerbaar met andere acties.

Contacteer ons

Een vraag over Skoebidoe? Zin om CM-lid te worden? Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Lees meer