Gezondheid

Toxoplasmose voorkomen

Toxoplasmose of kattenziekte tijdens de zwangerschap kan ernstige gevolgen hebben voor de baby. Met enkele eenvoudige maatregelen kan je de aandoening evenwel voorkomen.

Lees meer

Koorts

Koorts hoef je niet altijd meteen te onderdrukken. Het is immers een natuurlijke reactie van het lichaam om zich te verdedigen tegen ziekteverwekkers.

Lees meer

Opvoeding

Babymassage

Babymassage is een warme en intense manier om al heel vroeg na de geboorte vorm te geven aan de verbondenheid met je baby.

Lees meer

Gericht in boekjes kijken

Als je baby actiever wordt en nieuwe dingen ontdekt, is dit het ideale moment om ook kartonboekjes te introduceren.

Lees meer

Win een weekendje Massembre!

Doe mee aan onze wedstrijd en maak kans op een all-in verblijf voor het Skoebidoe-weekend in Massembre. 

Lees meer

Je coach voor een gezonder leven

Mama of papa zijn is hard werken en vraagt veel energie. Het is dan ook belangrijk om fit en gezond te zijn. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig is er de Kilootje minder-coach.

Lees meer

Geldzaken

Video 'Wat kost een zwangerschap?'

Bevallen brengt heel wat kosten met zich mee. Waar mag je je aan verwachten? Wat kan CM voor je doen? Jonge ouders getuigen en CM-consulente Inge geeft concrete tips.

Lees meer

Kinderkortingen voor gezinsvakantie met Intersoc

Bij Intersoc geniet je aanzienlijke kinderkortingen. En in een Intersoc-hotel verblijven 0- tot 6-jarigen gratis buiten de schoolvakanties.

Lees meer

Papierwinkel

Moederschapsrust voor werknemers en werklozen

De moederschaprust bedraagt vijftien weken, die theoretisch worden opgesplitst in zes weken prenatale rust (voorbevallingsrust) en negen weken postnatale rust (nabevallingsrust).

Lees meer

Werkverwijdering

Als de werksituatie gezondheidsrisico's inhoudt voor moeder en kind, kan de arbeidsgeneesheer beslissen dat je niet meer mag werken in deze omstandigheden.

Lees meer

Een dagje uit met het gezin?

Dankzij Skoebidoe krijg je een leuke korting bij een aantal pret- en themaparken zoals Boudewijn Seapark en Beekse Bergen.

Lees meer