Onze slaap nader bekeken

Wat is slaap en waarom is het zo belangrijk voor onze gezondheid? Niet iedereen heeft evenveel slaap nodig. Maar wat als je echt te weinig slaapt?

Zijaanzicht van vrouw met krullend haar en een glimlach om de mond in bed, die met haar hoofd op een wit hoofdkussen ligt en het deken opgetrokken heeft tot aan de schouders.

Wat is slaap?

Kleine baby die gaapt en zijn klein rechterhandje op de borst heeft liggen

Waarom slapen wij?

Twee kindjes op de achterbank van de auto met dezelfde rode shirt en lichte blauwe jeansbroek die liggen te slapen met de gordel om

Slaapverschillen

Een gele achtergrond links, een blauwe achtergrond midden en een groene achtergrond rechts met van links naar rechts een gapende man, een gapende vrouw met bril en opnieuw een gapende man

Slaaptekort

 

Meer in deze reeks?

Meer weten?

Zijaanzicht van vrouw die wakker ligt in bed
Artikels

Wat als je 's nachts niet kunt doorslapen?

Slaap is iets heel persoonlijks. Kan jij 's nachts ook niet doorslapen? Lezeres Eva (50) slaapt in drie shiften, een stuk daarvan overdag. Slaapexpert Johan Verbraecken geeft advies.

Artikels

Hoe vind ik het perfecte hoofdkussen?

Lindsey, redacteur van Leef, rolt steeds vaker met een stijve nek uit bed. Na vijf jaar is haar hoofdkussen aan vervanging toe. Met een duidelijk doel gaat ze op pad. Maar waar moet ze op letten als ze een hoofdkussen koopt?

Laptop aan de linkerkant met enkel een hand en een knie zichtbaar en aan de rechterkant een slapende jack russel hond
Quizzen

Uitgebreide slaaptest

Wil je graag weten hoe het met jouw slaappatroon gesteld is? Doe dan nu onze uitgebreide slaaptest en ontvang jouw persoonlijk slaapprofiel.

 
Contacteer ons