Recept: vanillesesamkoekjes

Koekjes, sesamzaadjes en vanille in één adem: dat kan niet slecht zijn! Laat het smaken (en deel gerust ook wat uit)!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.  
  2. Verwarm een antiaanbakpan en rooster de sesamzaadjes. 
  3. Zeef de bloem met het bakpoeder. Voeg een snufje zout toe.
  4. Meng de margarine met de suiker tot een smeuïg mengsel. Klop het ei los en roer het erdoor. Voeg de vanille-essence toe en blijf mengen. 
  5. Voeg nu beetje bij beetje de bloem toe tot een glad deeg. 
  6. Voeg de sesamzaadjes toe en meng goed. 
  7. Neem een stuk bakpapier ter grootte van de bakplaat. 
  8. Lepel hoopjes deeg op het bakpapier met tussenruimtes van zo’n 5 cm. 
  9. Zet negen tot tien minuten in de oven tot de koekjes lichtbruin zijn. 
  10. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen. 

Tip!

Deze koekjes smaken ook heerlijk als wafeltjes, gewoon gebakken met een wafelijzer.