Hoe kun je gezond en evenwichtig eten? En waarom is het belangrijk? Met betrouwbare informatie en eenvoudige tips helpt CM je graag op weg naar een evenwichtig eetpatroon.

Gezond eten: Wat is gezonde voeding en waarom is het belangrijk?

Hoe kun je gezond en evenwichtig eten? Ons gezond verstand is een goede richtingaanwijzer maar met gezond leesvoer helpt CM je graag verder op weg richting een evenwichtig eetpatroon. Hou ook in je achterhoofd dat hoe je eet slechts een deel is van je gezondheid.

Wil je graag de tips snel kunnen doorbladeren? Download dan hier ons e-book!

Gezond eetpatroon

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat spenderen we veel tijd aan eten. En gelukkig maar, want we hebben veel gezonde voedingsstoffen nodig om te functioneren. Wat zijn de bouwstenen van een gezonde levensstijl en hoe ga je aan de slag met de voedingsdriehoek?

Lees meer

Eetpatroon veranderen

Weten wat gezonde voeding is, is 1 ding. Je eetpatroon effectief verbeteren of zelfs omgooien is iets anders. Want hoe maak je nu betere keuzes in de winkel? Hoe interpreteer je al die slogans en etiketten? Hoe pas je dit alles toe in je drukke dagelijks leven?

Lees meer

Ontwikkeling eetgedrag kinderen

Waarom lust mijn kind opeens zo weinig? Hoe kan ik mijn kind aanmoedigen om te proeven en meer groenten en fruit te eten? Hoe vermijd ik dat mijn kind te veel snoept of zich laat meeslepen door schoonheidsidealen?  

Lees meer

Goed voor de planeet

Onze voedingskeuzes hebben een impact op het milieu en onze planeet. Daar zijn we ons meer en meer van bewust. Wat kan je zelf doen om het milieu een handje te helpen?

Lees meer

Diëten

‘Voor mij een salade, ik let op mijn lijn.’ Iedereen kent wel iemand die voortdurend op dieet is. We worden bedolven onder de verschillende soorten diëten. Maar zijn ze ook gezond?

Lees meer

Heb ik een gezond gewicht?

Hoe weet je wat je ideale gewicht is? Wanneer weeg je te veel? Je BMI in combinatie met je middelomtrek geven je een eerste indicatie.

Lees meer

Download ons e-book

Interesse in ons e-book vol met betrouwbare informatie en tips rond gezonde voeding? Laat hier je e-mailadres achter, en wij sturen het e-book naar je op!

Annuleren

Bedankt!

Je ontvangt je e-book binnenkort in je mailbox.

Sluiten

Oeps!

Er ging iets mis. Probeer je eens opnieuw?

Sluiten
 
Contacteer ons