Eetpatroon veranderen

Weten wat gezonde voeding is, is 1 ding. Je eetpatroon effectief verbeteren of zelfs omgooien is iets anders. Want hoe maak je nu betere keuzes in de winkel? Hoe interpreteer je al die slogans en etiketten? Hoe pas je dit alles toe in je drukke dagelijks leven?

Door een gezond eetpatroon voel je je energieker

8 simpele tips om gezonder te eten

Iedereen weet dat gezonde voeding belangrijk is voor de gezondheid, maar met een drukke agenda is het niet altijd gemakkelijk om erop te letten. Dankzij deze 8 eenvoudige en praktische tips slaag je er toch in.

Dit staat er écht op het etiket van je voeding

Elke verpakking van een voedingsitem heeft een etiket met daarop de ingrediënten, de voedingswaarde enz. Maar wat wil dat nu eigenlijk allemaal zeggen? Wat betekent het écht als er 0% vet op de verpakking staat?

Je koopt het best de producten met deze voedingswaarden

Het etiket lezen van een product is één ding, maar vanaf wanneer tellen mijn ontbijtgranen te veel suikers? Hoeveel vet mag er in mijn vlees zitten? Waarop moet ik letten als ik kant-en-klare maaltijden koop?

Gezonde alternatieven

Ken je dat gevoel? Dat je iets eet uit pure gewoonte, terwijl je weet dat het niet zo gezond is? Goed nieuws! Voor elke snelle snack bestaat er een lekker, gezond alternatief.

Eerste hulp bij ongezond snacken

Vind je het moeilijk om te weerstaan aan een zak chips? Of ben je verslaafd aan chocolade? We hebben allemaal wel eens zin in ongezonde voeding. Maar hoe ga je er het best mee om?

 

Meer in deze reeks

Meer weten?

Een vrouw houdt een glas fruitsap voor zich
Feiten en fictie

Is fruitsap veel gezonder dan frisdrank?

Je kunt er niet langer om heen: we streven allemaal naar een gezonder leven. Een trend waar ook de frisdrankindustrie handig op inspeelt. Menukaarten, maar ook supermarkten bulken tegenwoordig van gezonde alternatieven op basis van fruit. Maar zijn deze fruitsappen wel zo gezond?

Een glas kombucha
Feiten en fictie

Is kombucha echt gezond?

Het hippe drankje duikt al een tijdje overal op in de supermarkt en op café. Tijdens de lockdown bleek het een populaire bezigheid om het drankje zelf thuis te maken. Maar is het zo gezond als wordt beweerd?

Een boontje op een houten ondergrond
Quizzen

Heb jij een boon voor peulvruchten?

Het is een prima vleesvervanger en zit boordevol vezels. Wat weet jij over peulvruchten? Scroll naar beneden om de quiz te spelen.