Kennismaking

De Zorgmakelaar bekijkt tijdens een kennismakingsgesprek je situatie.

Hij bespreekt je verwachtingen en gaat na welke ondersteuning je nodig hebt. Hij informeert je over de mogelijke dienstverlening en houdt je bewonersdossier bij.

Je kiest zelf op welke hulp- en dienstverlening je een beroep wil doen.

Het verhaal van Annie en André

Annie en André sluiten een zorgmakelaarscontract af, dan kunnen ze rekenen op de Zorgmakelaar. Dat is een zekerheid. Tijdens een kennismakingsgesprek ontmoeten ze Greta. Zij peilt meteen naar hun wensen en behoeften. Op basis van hun behoeften onderhandelt CM met aanbieders die, tegen aanvaardbare prijzen, met een goede service en met de nodige garanties, diensten kunnen leveren aan Annie en André… wanneer zij dat willen.

Zorgaanbod

De Zorgmakelaar luistert naar jouw noden en wensen en volgt ze op. Hij zoekt uit wat je ziekenfonds en andere instanties voor jou kunnen doen. Hij bekijkt welke ondersteuning je nodig hebt en leidt je toe.

De Zorgmakelaar werkt samen met diensten maatschappelijk werk, thuisverpleging en gezinszorg. Ook als je hulpmiddelen nodig hebt, staat de Zorgmakelaar voor je klaar. Hij regelt een ziekenhuisbed, een rollator, een looprek, …

Dankzij de Zorgmakelaar kun je tegen goede voorwaarden een beroep doen op kwalitatieve diensten van externe zorgaanbieders, zoals: maaltijden aan huis, boodschappenservice, klusjesdienst, medische manicure en pedicure, was- en strijkdienst, vervoer.

Noodhulp

Wie voor de service van de Zorgmakelaar kiest, kiest voor veiligheid en gezondheid

De Zorgmakelaar garandeert dag en nacht noodhulp via een erkende alarmcentrale. Deze centrale schakelt, indien nodig, professionele hulp in.

Activiteiten

De Zorgmakelaar organiseert activiteiten en zorgt ervoor dat je andere mensen kunt ontmoeten

De activiteiten gaan door in de gemeenschapsruimte van een groep assistentiewoningen. Deze ruimte staat vrij ter beschikking van de bewoners.

Beeldbellen

Je kunt beeldbellen met je familie en mantelzorger, met vrijwilligers, met CM.

De beeldtelefoon of tablet werkt via internet en is makkelijk te gebruiken.

Je Zorgmakelaar zorgt voor een gebruiksvriendelijke handleiding en helpt je op weg met de tablet. Of misschien helpen je (klein)kinderen je wel?

Het verhaal van Annie en André

Annie heeft een ongeval gehad. André ‘beeldbelt’ naar de Zorgmakelaar. Greta komt langs en samen bekijken ze de situatie. Ze kunnen nu moeilijker weg. Gelukkig hebben ze met de tablet pc gemakkelijk contact met familie, vrienden én met zorgaanbieders. Al goed dat de Zorgmakelaar sterke akkoorden heeft afgesloten met verschillende aanbieders. Zo kunnen er op korte termijn warme maaltijden geleverd worden. Greta regelt een afspraak om aangepaste hulpmiddelen en gezinszorg te voorzien.

Kostprijs

Als bewoner van een assistentiewoning betaal je een dagprijs voor de diensten die de Zorgmakelaar aanbiedt.

Deze dagprijs wordt apart vermeld op de maandelijkse factuur met een overzicht van de kosten.