Love yourself! 5 aandachtspunten

Trots zijn op jezelf, je prestaties en je eigen lichaam ... Niet eenvoudig in een maatschappij vol modellen met een Photoshop-lijntje en succesvolle influencers. Maar het is wel cruciaal als je mentaal sterk wilt blijven en je goed in je vel wilt voelen.

  Leer jezelf accepteren, verlies deze 5 aandachtspunten niet uit het oog:

 1. Onrealistische schoonheidsidealen in de media 
  Stel je kritisch op tegenover wat de media je toont en de ideaalbeelden die je voorgeschoteld krijgt. Scrol door je sociale media en doorprik wat je ziet.

 2. Je geluksgevoel 
  Durf stil te staan bij je gevoelens en ga op zoek naar hulp als je stress, angst, spanning of andere problemen ervaart. Leren omgaan met verdriet, kwaadheid, eenzaamheid, verliefdheid … zorgt voor een goed emotioneel welzijn. Sta elke dag even stil bij wat je voelt.

 3. Leer je lichaam kennen 
  Ontdek waar je lichaam toe in staat is en je zult het sneller waarderen. Ontwikkel kracht, lenigheid en snelheid. Eet gezond en beweeg genoeg. Niet omdat het moet, maar omdat je er plezier aan beleeft en er dankbaar voor bent. 

 4. Waardeer het unieke 
  Probeer in iedereen om je heen de diversiteit te ontdekken en te appreciëren. Of het nu gaat om persoonlijkheid, talenten, lichaamsvorm of kledij. Uniek zijn, wordt dan een pluspunt. 

 5. Som je prestaties op 
  Je mag best trots zijn op wat je bereikt. Zet alles eens op een rijtje. Dat kunnen je hobby’s, je sport of je schoolprestaties zijn, maar evengoed je sterke vriendschappen of hoe je er was voor iemand die je nodig had. Ook kleine (huishoudelijke) taken kunnen soms als een heuse prestatie voelen.

Luistertip!

 

Een vraag waarop iedereen antwoord wil. Er is geen geheime formule, maar in deze aflevering van de BOOST!-podcast geven we je wel 5 handige tips die je dagelijks kunt toepassen om je zelfvertrouwen te boosten.

Remote audio URL

BOOST! je gezondheid, mét korting!

De BOOST!-app is jouw diëtist, psycholoog en personal trainer. 
 

De app bundelt drie belangrijke aspecten voor jouw welzijn: 

👉 Body: meer dan 500 toffe work-outs op ieders niveau, voor thuis én in de gym. 

👉 Food: meer dan 900 lekkere recepten, een handige productenlijst met de beste keuzes per supermarkt en een te personaliseren weekmenu. 

👉 Mind: meer rust en energie dankzij deugddoende yogasessies en tal van kalmerende meditaties. 

 

Daarnaast leren de themavideo's door experten je alles over gezonde voeding, gezond leven én een gezonde mindset. 

Download de app voor 30 euro in plaats van 59,99 euro voor een abonnement van 3 maanden. 

Vraag je code aan 👇

Ben je CM lid?