Start to Sport

Bewegen en sporten maken ons fitter en gezonder, onze levenskwaliteit gaat erop vooruit. We weten het allemaal, maar toch vindt niet iedereen de moed of energie om die sportschoenen aan te trekken.

DIY@home

Je hoeft je niet aan te sluiten bij een sportclub om te bewegen. Is een fitnessabonnement te duur? Heb je eens geen tijd om naar de sportschool te gaan? Of laat je je wandelschoenen en fiets liever eens aan de kant staan?
 

Dan zijn er opties om tussen je bed en kleerkast te sporten. 

  1. Heb je al van HIIT gehoord? Het staat voor High Intensity Interval Training. Bij deze intervaltrainingen werk je intensieve inspanningen af met minder intensieve oefeningen of rust. Een HIIT-training duurt maar een paar minuten. Het internet staat boordevol toffe trainingsschema’s. Zoek eentje dat voor jou haalbaar is.

  2. Met de 7 minutes work-out train je je hele lichaam in slechts enkele minuten. Deze methode werd ontwikkeld door wetenschappers. Je doet een serie van 12 oefeningen op 7 minuten. De oefeningen zijn zo uitgekozen dat je alle grote spiergroepen traint. Elke spiergroep komt 30 seconden aan bod en tussen de oefeningen heb je maar 10 seconden om uit te rusten.  

  3. Zoek je toch liever de buitenlucht op? Start to Run is een ideale manier om te leren hardlopen en je conditie op te bouwen. Op basis van een trainingsschema loop jij binnenkort je eerste 5 km.

Luistertip!


In deze aflevering van de BOOST!-podcast helpen Celien en Gudrun jou de motivatie te vinden om eindelijk wél graag te sporten. Met hun tips trek jij met plezier je sportkleren aan.

Remote audio URL