6 x waarom masturberen gezond is

Masturberen is even normaal als je tanden poetsen, maar erover praten kan soms een beetje ongemakkelijk zijn. Wist je dat het eigenlijk veel voordelen heeft? Hier zijn zes redenen waarom je met masturberen je gezondheid kan trakteren.

1. Ken jezelf

Solo-avonturen laten je ontdekken wat je fijn vindt op het gebied van plezier en waar je warm van wordt. Het is als een persoonlijke reis door je seksuele wereld, helpt je groeien en laat je begrijpen hoe jouw lichaam reageert op opwinding. Neem de tijd om te verkennen wat voor jou goed voelt. Wat je ontdekt, kan je meenemen naar andere spannende ervaringen.

2. Verzacht menstruatiekrampen

Naast het plezierige aspect, brengt masturberen ook ontspanning. Door strelen en opwinding maakt je lichaam endorfine aan, een soort natuurlijke pijnstiller. Oxytocine, het knuffelhormoon, vermindert stress, en dopamine geeft je dat euforische gevoel. Resultaat? Je lichaam ontspant en het kan je menstruatiekrampen verminderen.

3. Slaap beter en versterk je geheugen

Oxytocine, het knuffelhormoon, vermindert stress en angst. Dit heeft een kalmerend effect waardoor je gemakkelijker in slaapt valt. En weet je wat? Onrechtstreeks versterk je je geheugen, omdat je leerprocessen verwerkt als je goed slaapt. Ook mooi meegenomen: je bent minder prikkelbaar overdag.

4. Boost je immuunsysteem

Na een orgasme heb je tot wel twintig procent meer antistoffen in je bloed, klaar om je te beschermen tegen die vervelende virussen en bacteriën.

5. Verlaag de kans op prostaatkanker

Masturberen is goed voor de prostaat en vermindert de kans op prostaatkanker. Als je klaarkomt, knijpt je prostaat samen en wordt die leeggemaakt. Dat bevordert de goede werking van de prostaat. Maar onthoud, het is geen tovermiddel. Ook als je veel masturbeert, betekent dat niet dat prostaatkanker jou overslaat. 

6. Beleef intensere orgasmes 

Bij een hoogtepunt trekken je spieren samen, inclusief je bekkenbodemspieren. Dit helpt niet alleen tegen incontinentie maar maakt je ook meer opgewonden. Meer bloed stroomt naar beneden omdat je je spieren aan- en ontspant, waardoor je lichaam klaar is voor meer plezier. Je vagina wordt vochtiger, wat zorgt voor extra genot en uiteindelijk intensere orgasmes.

Deze vragen helpen je een handje

  Absoluut. Soms is het gewoon fijn om wat qualitytime met jezelf te hebben. Misschien heeft je partner een iets lager energieniveau, is die er niet altijd of heb je gewoon wat me-time nodig. En hé, dat is helemaal oké. 

  Stel, je hebt wat moeite om jezelf tot een hoogtepunt te brengen tijdens het masturberen. Geen paniek! Het goede nieuws is dat je het kan leren. Check bijvoorbeeld www.allesoverseks.be voor meer handige tips en tricks.

  Sommigen masturberen niet omdat ze het een beetje vreemd vinden of omdat ze denken dat het raar is ten opzichte van hun partner. Het is helemaal niet ongezond om niet te masturberen. Het is jouw lichaam, jouw keuze. En maak je geen zorgen over mythes zoals ‘grote teelballen door opgehoopte zaadcellen’, je lichaam regelt dat zelf. Het breekt het teveel aan zaadcellen gewoon af, beginnend met de oudste.

  👀 Lekkere seks begint bij jezelf

  Wil je lekker in je lichaam zitten? Je grenzen leren kennen en misschien ook een beetje verleggen? Je seksleven verrijken en nieuwe ervaringen opdoen? Dan is het boek Into me van seksuologe Michelle Hufkens een aanrader voor jou. 

   

  Nu met 10% korting. Vraag je code aan 👇

   

  Over het boek:  

  Psychologe en seksuologe Michelle Hufkens neemt je mee op ontdekkingstocht naar jezelf. Kom te weten wie je echt bent en wat je wil in je (seks)leven. Ontdek het stap voor stap, voorbij oordeel, taboe of schaamte. Want lekkere seks begint bij jezelf. 

  De code is enkel geldig via de webshop van Lannoo. De code is niet cumuleerbaar met andere acties en kortingscodes. 

  Ben je CM lid?