Festivalitis: bescherm je oren en huid

Bescherm je oren

Bescherm je gehoor door op feestjes, fuiven en festivals oordopjes te gebruiken. En ga nooit in de buurt van luidsprekers staan. Op evenementen staat de muziek altijd luid. Door je oren langdurig bloot te stellen aan hard geluid, loop je gehoorschade op die niet meer te herstellen is. Voorkomen is dus de boodschap.

Dat doe je door oordoppen te dragen, die zorgen voor een gemiddelde demping van 15 decibel. Op veel muzikale evenementen lopen mobiele CM-teams rond die gratis oordopjes weggeven. Waar je deze teams kunt vinden, lees je hier.

Organiseer je zelf een fuif of festival? Maak je evenement gehoorvriendelijker en vraag hier gratis CM-oordoppen aan. Doe je aanvraag 4 weken op voorhand. 

Bescherm je tegen de zon

 

Om je te beschermen tegen uv-stralen die de zon afgeeft, heeft jouw huid een laagje zonnecrème nodig. Te lang in de zon zitten wordt afgeraden. Je hebt meer kans op vervelende kwaaltjes zoals uitdroging, een zonneallergie of zonnebrand. Op lange termijn kunnen de gevolgen heel ernstig zijn: je kunt huidkanker krijgen.
 
Iedereen die het al eens heeft meegemaakt, kan het beamen: een hitteslag of zonneslag is erg vervelend. Maar de gevolgen kunnen ook ernstig en zelfs dodelijk zijn. Als je te lang onbeschermd in de zon zit, heb je kans op huidkanker, een hoornvliesontsteking en staar. Smeer je goed in met zonnecrème, zet je zonnebril op, en vergeet je pet of zonnehoed niet.

 

Nu je nog jong bent, moet je voorzorgen nemen voor later. Goed smeren is dus de boodschap. En vergeet je zonnebril, pet of zonnehoed niet! 
 

Tinnitus: ruis of piep in je oren. Heb jij er last van?

Keuzen

Geen zorgen. Je antwoord blijft steeds anoniem!