Hoe kan een plant je door de blok helpen?

Wist je dat planten je (studenten)leven kunnen verbeteren? We overtuigen je met deze vijf voordelen van kamerplanten op je kot!

1. Groen op kot werkt rustgevend

Stress tijdens de blok en examens? Team groen to the rescue! Met planten en bloemen op kot creëer je een ontspannen sfeer. Je voelt je beter, gezonder én je stressniveau daalt. Zo kun je er opnieuw volledig tegenaan.

2. Planten verhogen de productiviteit

Ja, je leest het goed. Omdat groen rustgevend werkt en ook je stressniveau daalt, kun je je beter concentreren en dus productiever worden. Je zou je voor minder naar een bloemenwinkel haasten.  

3. Planten zuiveren de lucht

Computers, printers, etc. stoten kleine stofdeeltjes uit die de lucht op je kot vervuilen. En als je jouw kamer niet genoeg verlucht – geef toe, we vergeten het allemaal wel eens – adem je steeds dezelfde lucht in. Niet zo gezond dus. Gelukkig hebben planten een zuiverende werking. Ze nemen CO2 op en zetten het om in zuurstof. Zo worden stofdeeltjes geneutraliseerd en wordt de lucht zuiverder. Maar om op veilig te spelen, zet je je raam toch beter af en toe open voor nog meer frisse lucht.

4. Het is gezelliger

De blokperiode is niet bepaald de fijnste tijd van het jaar. Reden te meer om je omgeving wat op te leuken met enkele planten. En als je echt wanhopig wordt, kan je een babbeltje slaan met jouw blokmaatje. Voor je het weet is hij jouw steun en toeverlaat tijdens deze drukke periode.

5. Planten verbeteren de akoestiek

Last van irritante geluiden? Zet eens een plant langs een muur of in een hoek. Planten absorberen geluidsgolven en kunnen zo gebruikt worden om irritante geluiden te dempen. Ook als je last hebt van echo’s kunnen planten helpen. 

Zo zie je maar: planten zijn niet enkel mooi maar ook heel nuttig. 

 

Bronnen: emis.vito.be, www.agnesvandenberg.nl, www.standaard.be