Hoe zal mijn leven veranderen in het hoger onderwijs?

‘Je studententijd is de mooiste tijd van je leven’. En wat moet ik mij daar precies bij voorstellen? Verder studeren is toetreden tot een heel andere wereld. Er verandert heel wat. Klaar voor een nieuw avontuur?

Van klaslokalen naar aula’s en auditoria

De eerste dag in het hoger onderwijs? Zonder je BFF’s of beste maten kom je in een nieuwe groep studiebuddies of kotgenoten terecht. Een aula met 300 onbekende gezichten? Samenwonen met onbekende leeftijdsgenoten? Gelukkig zijn er tips om een netwerk op te bouwen. Je leert mensen kennen uit alle uithoeken van België. Veel succes met het ontcijferen van elkaars dialect!

Stapels leerstof om U tegen te zeggen

De hoeveelheid leerstof die je te verwerken krijgt, is groter en moeilijker. Zeker op de universiteit krijg je heel wat theorie op je bord. Maar no worries, met een goede studiemethode en planning houd je controle over je studiewerk. Bonding met je nieuwe vrienden? Ga eens samen studeren. Da’s pas effectief!

With freedom comes responsibilities

Aha, die lessen zijn niet altijd verplicht? Yes, eindelijk vrijheid. Maar aan het einde van de rit moet je toch de leerstof kennen. Het vraagt dus wel wat doorzettingsvermogen om tijdens het jaar je verantwoordelijkheden op te nemen.

Eenzaam tijdens het studeren?

Blijf niet tussen vier muren zitten op enkele vierkante meters. Een goed netwerk uitbouwen in je studentenstad is belangrijk. Zoek bijvoorbeeld een hobby of ga samen met je kotgenoten eten, chillen of feesten. En waarom niet samen de strijd aangaan met de boeken? Samen naar een blokpunt of thuis, gezellig toch?

Student zkt. identiteit

Je maakt veel en grote keuzes met een invloed op de rest van je leven. De studentenperiode is voor iedereen een vormende periode. Je maakt heel wat zotte en minder zotte dingen mee en kan experimenteren en bijleren over wie jij bent en wat jij kan. Laat die zoektocht maar komen!

Somebody to lean on

Een steunend netwerk van vrienden en familie heb je nodig om af en toe stoom te kunnen afblazen. Wil je anoniem je ei kwijt tijdens de blok? Bij Teleblok kun je elke avond terecht voor een chatgesprek.