7 plekjes die ook jij vergeet in te smeren

Bijna iedereen wil die summerglow, maar van te veel zon krijg je sneller rimpels. Zonnecrème gebruiken is een superbelangrijke stap om je huid te beschermen tegen de zon. Want als je je verbrandt, kan dat je DNA beschadigen en de kans op huidkanker verhogen. Dus, voordat je de zon ingaat, is het een must om je van top tot teen in te smeren. Welke delen van je lichaam mag je niet vergeten?

1. Rond de randjes van je (bad)kledij

Net als bij schilderwerken tellen niet enkel de grote vlakken maar ook de randjes. Die zijn soms lastiger te bereiken. Smeer je dus best in voor je je zwempak aandoet of schuif je kleren opzij bij het insmeren. Wist je trouwens dat in sommige kledingstukken de UPF of Ultraviolet Protectie Factor op het label staat? Dat vertelt je hoe goed het kledingstuk je beschermt tegen de zon.

2. Oogleden

Beeld je in dat je op het strand ligt. Een heerlijk briesje, je ogen gesloten, genieten! Denk je er ook aan om de dunnere huid van en rond je oogleden in te smeren? Gebruik voorzichtig gewone zonnecrème of speciale zonnecrème voor het gezicht. Draag ook een zonnebril met uv-bescherming. Fashionista? Check!

Oh ja, ook al draai je met de regelmaat van een kip aan het spit, onthoud dat zelfs met zonnecrème een lange zonsessie geen goed idee is.

3. Lippen

Je lippen zijn gevoelig voor uv-straling omdat de huid heel dun is. Gebruik daarom zonnecrème of een speciale lippenbalsem met Sun Protector Factor (SPF). De SPF geeft aan hoe goed het zonnebrandmiddel je tegen uv-B-straling beschermt.

4. nek en oren

Heb je kort haar of doe je vrolijk je haren in een staart? Vergeet niet om zowel de voor- als de achterkant van je nek en je oren in te smeren. Of nog beter: draag een hoed met brede rand of een pet die de zon uit je gezicht houdt en ook je oren en nek beschermt. 

5. Handen

We gebruiken onze handen om ons lichaam in te smeren en toch durven we de bovenkant te vergeten. Laat dus je ene hand de andere een handje helpen.

6. Voeten

Loop je op je blote voeten op het strand? Het is prutswerk maar het loont de moeite om je voeten op tijd zandvrij te maken en in te smeren. Lig je op je buik? Denk eraan om ook de onderkant van je voeten in te smeren. Want wie zijn voetzolen verbrandt, moet op de blaren wandelen. En niemand wil als een geroosterde marshmallow eindigen natuurlijk.

7. Schouderbladen

Zijn je armen enkele centimeters te kort om je rug van boven tot onder van links naar rechts in te smeren? Tik dan even op de schouders van je gezelschap. Zo’n gratis massage, altijd fijn, toch?

4 tips om je huid te beschermen

  1. Breng om de twee uur een zonneproduct aan, vooral na het zwemmen of als je veel zweet. En blijf niet te lang in de zon, zelfs niet met zonnebescherming.  

  2. Droog jezelf goed af als je uit het water komt. Waterdruppels op je huid hebben een lenseffect, dat zonnebrand in de hand werkt. Smeer jezelf daarna meteen weer in.

  3. Vermijd buitenactiviteiten wanneer de zon het felst schijnt (tussen 12 en 15 uur), vooral op dagen waarop de uv-index drie of meer is.

  4. Zelfs als het bewolkt is of je in de schaduw van een boom of parasol zit, kan je huid verbranden omdat niet alle uv-straling wordt tegengehouden. Check dus zeker de UPF-factor van je parasol voor extra bescherming.

  5. Onthoud vooral: geniet van de zon maar bescherm jezelf echt goed. 

Check gratis je huid 👇

Heb je een vreemd plekje op je huid? Of ben je ongerust over een moedervlek? Met de SkinVision-app weet je binnen de 30 seconden of een vlekje op je huid verdacht is of niet. De app helpt je om eventuele huidkankers vroeg op te sporen.

Gebruik de app een jaar lang gratis

  1. Download de app
  2. Maak je account aan bij SkinVision
  3. Je hebt een jaar lang gratis toegang
  4. Maak je eerste gratis skin check en krijg meteen een passend advies of het advies om een afspraak te maken bij je dokter.

Vraag je kortingscode aan 👇

Ben je CM lid?