Hoe concentreer je je na een ingrijpende gebeurtenis?

Ingrijpende gebeurtenissen zijn vaak onvoorspelbaar: ruzie met je lief, een (onverwacht) overlijden, ziekte, ... Het zijn dingen die een grote impact op je hebben. Hoe ga je hiermee om als je je ondertussen moet concentreren op je studies?

Vertel je verhaal

Het is niet eenvoudig om bij een ingrijpende gebeurtenis tijdens de blok- of examenperiode te studeren. Een overlijden, relatieproblemen of een andere ingrijpende gebeurtenis kan een zware impact op je hebben.

Soms voel je je niet goed in je vel zonder dat je juist weet waarom. En sommige problemen zijn te groot om zelf op te lossen. Als je voortdurend aan het piekeren bent of emotioneel overspoeld wordt, is het onmogelijk om je volledig op je studie te concentreren. 

Zoek hulp

Blijft wat er gebeurd is door je hoofd spoken? Kun je hierdoor niet goed studeren? Onderneem dan eerst iets anders. Probeer je gevoelens op te schrijven of praat erover met iemand die je vertrouwt. Wie dat is, kan voor iedereen anders zijn: een tante, leerkracht, ouder, broer, vriendin, huisarts of iemand van de studentenbegeleiding.

Weet je niet bij wie je terecht kunt? Of doe je liever anoniem je verhaal? Dan kun je tijdens de examenperiode terecht bij de chatservice van Teleblok. Buiten de openingsuren van de Teleblok chat kun je uiteraard ook terecht bij andere instanties: CLBCh@t, Teleonthaal, JAC ...