HomeGezond leven

Kind

Alle ouders vragen zich wel eens af of ze het wel goed aanpakken. Er bestaat echter geen enkele succesformule. Ieder kind is tenslotte anders. Enkele thema's in de kijker.

Beweging

Spel en beweging zijn goed voor de ontwikkeling van kinderen. Een uur lichaamsbeweging per dag is voor hen aangewezen.

Lees meer

Droog worden overdag

Een kind wordt droog tussen twee en vijf jaar. Althans als het ‘leren droog worden’ gebeurt volgens het ritme van het kind.

Lees meer

Droog worden 's nachts

Er bestaan diverse methodes om je kind te helpen 's nachts droog te blijven. En met enkele tips verhoog je ook de slaagkans.

Lees meer

Gehoorbescherming

Leer kinderen vanaf jonge leeftijd omgaan met geluid en lawaai. 

Lees meer

Mondhygiëne kinderen

Leer kinderen om goed voor hun gebit te zorgen. Zo voorkom je tandbederf en leg je de basis voor een goede mondhygiëne in de toekomst.

Lees meer

Naar het ziekenhuis

Praten met kinderen over de dokter of het ziekenhuis is moeilijk. Toch doen we dit beter wel. Ziek zijn hoort immers bij het leven.

Lees meer

Overgewicht

Steeds meer kinderen krijgen te maken met overgewicht en obesitas. Een langdurige verstoring van de energiebalans is de voornaamste oorzaak.

Lees meer

Slaap

De slaap van kinderen is belangrijk. Voor henzelf, maar ook voor de andere gezinsleden. Toch zijn er soms periodes waarin kinderen minder vlot slapen. 

Lees meer

Voeding

Een gevarieerde en evenwichtige voeding zorgt ervoor dat je kind gezond opgroeit en vermindert de kans op gezondheidsproblemen op latere leeftijd.

Lees meer