Kraamzorg

Bij zwangerschap of geboorte kan kraamzorg je bijstaan, onder meer voor huishoudelijke taken en bij de verzorging van je baby.

CM betaalt je tot 5 euro per gepresteerd uur kraamzorg terug. Je krijgt tot dertig uur kraamzorg terugbetaald per kind en per ouder die aangesloten is bij CM. Als beide ouders CM-lid zijn, kan het CM-voordeel dus oplopen tot 300 euro.

Dit CM-voordeel geldt voor kraamzorg vanaf één maand voor de vermoedelijke bevallingsdatum tot drie maanden na de geboorte (bij thuisbevalling of polyklinische bevalling) of tot drie maanden na het ontslag van de pasgeborene uit het ziekenhuis. 

Vraag kraamzorg aan

Vraag kraamzorg aan bij een erkende dienst voor gezinszorg. Je kunt ook contact opnemen met de Zorglijn om je te laten doorverwijzen naar een dienst.

Bezorg CM de factuur

Bezorg CM de factuur (op papier of digitaal) of een kopie ervan (altijd met een gele klever) via een CM-brievenbus. Of stuur ze op via de Mijn CM-app.  

Plan je meer dan dertig uur kraamzorg? Vermeld dan beide ouders op de factuur. Als voor één ouder het maximum van dertig uur terugbetaald werd, dan kan het CM-voordeel voor de bijkomende uren aan de andere ouder uitbetaald worden. 

Je krijgt de CM-terugbetaling

Het CM-voordeel wordt op je rekening overgeschreven.