Wil je graag minder vlees en vis eten, maar weet je niet goed waar te beginnen? No worries, er zijn heel wat gezonde alternatieven die net zo lekker zijn. Met onderstaande tips helpen we je op weg.
Geef je favoriete gerechten eens een nieuwe twist: wat dacht je van een vol-au-veggie of chili sin carne? En er zijn nog zoveel andere variaties op klassieke gerechten. Hier zijn een paar ideeën:
1. Bolognese
Gaat dat wel lekker zijn zonder gehakt? Zeer zeker! Je kunt groenten zoals champignons, wortels, selder en linzen gebruiken om een heerlijke vegetarische bolognesesaus te maken. Voeg er bijvoorbeeld ook een vleesvervanger op basis van soja-eiwit aan toe. Serveer het met je favoriete pasta, strooi er wat kaas over en klaar!
2. Taco's
Vul je taco's met geroosterde zoete aardappel, zwarte bonen, maïs, guacamole, sla, yoghurtdressing voor een smaakvolle en voedzame veggie-optie. Voeg wat pittige salsa en geraspte kaas toe en smullen maar!
3. Pad Thai
Maak een vegetarische Pad Thai door rijstnoedels te roerbakken met een mix van groenten zoals wortels, paprika, sojascheuten en lente-ui. Voeg tofu toe voor extra eiwitten en breng op smaak met van sojasaus, limoensap en chilipeper. Werk dit heerlijk Aziatisch gerechtje af met pinda's en verse koriander.
👉 Zoek je nog meer inspiratie? Ga aan de slag met deze lekkere vegetarische recepten. Veel kookplezier!
Bron: www.gezondleven.be