Pas op voor phishing. CM stuurt je nooit een e-mail met de vraag om je persoonlijke gegevens aan te passen. Hoe herken je een valse e-mail?

eAttest tandarts

Bij contante betaling kan je als tandarts je getuigschriften voor verstrekte hulp elektronisch verzenden.

Zorgverleners

Sinds eind 2019 kan je als tandarts bij contante betaling je getuigschriften voor verstrekte hulp elektronisch verzenden via MyCareNet. 

Je mag deze werkwijze toepassen bij al je patiënten (uiteraard blijft de regelgeving van de verplichte ziekteverzekering gelden). 

Inschrijven op MyCareNet is niet nodig. Bovendien moet je geen therapeutische relatie met je patiënt hebben.

Attesteren op papier blijft mogelijk

Op dit moment is het eAttest facultatief te gebruiken. 

Het is mogelijk om wisselend het papieren en elektronisch circuit te gebruiken. Het is echter niet toegestaan om dezelfde consultatie elektronisch en op papier te attesteren. 

Het eAttest werkt niet volgens het opt-inprincipe. Je bent dan ook niet verplicht om het voor al je patiënten of consultaties te gebruiken. 

Op termijn wordt het eAttest wellicht verplicht, maar wanneer is niet bekend.

Wat zijn de voordelen van het eAttest?

  • Je hebt minder administratie en ontvangt minder correctiedocumenten. 
  • De terugbetaling aan de patiënt verloopt sneller. 
  • De kans op verlies van een getuigschrift is onbestaande.
  • De patiënt moet geen moeite meer doen om het getuigschrift bij CM binnen te brengen.

Veelgestelde vragen

    Voor het eAttest moet je je patiënt een bewijsstuk geven met daarop het ontvangstnummer dat je ontving van CM bij de verzending van het elektronische attest. Hiermee kan de patiënt CM contacteren met vragen over de terugbetaling of attestatie. Daarnaast bevat het bewijsstuk informatie over het betaalde remgeld en details van de aangerekende prestaties. 

    CM informeert haar leden via de gebruikelijke kanalen (ledenbladen, website, nieuwsbrieven). 

    Staat de toepassing niet in je pakket, is het mogelijk dat dit niet gehomologeerd is voor het eAttest. Controleer op de lijsten van het NIC of dit inderdaad het geval is. Voor de integratie van het eAttest en alle technische vragen over je softwarepakket, kan je je softwareleverancier contacteren.