Bijdragen en premies

Als CM-lid betaal je de CM-bijdrage; ben je ook aangesloten bij CM-verzekeringen, dan betaal je daarvoor een premie.

CM - jouw gezondheidsfonds

CM-bijdrage

Goed nieuws: de CM-ledenbijdrage wordt in 2024 niet duurder! Ook in 2024 bedraagt de bijdrage voor gerechtigden 9,43 euro per maand*. Kinderen en personen ten laste betalen geen bijdrage. 

Je geniet van CM-diensten en -voordelen die passen bij jouw situatie, of je nu jong bent of al wat levenservaring hebt opgedaan.

 • Denk bijvoorbeeld aan terugbetalingen tot 1.050 euro voor orthodontie en tandprothesen, tot 720 euro voor psychologische zorg, tot 50 euro voor chiropraxie en osteopathie en voordelige prijzen voor Kazou-vakanties.
 • Wil je je gezondheid zelf in handen nemen en opvolgen? CM betaalt tot 20 euro terug voor medische apps.
 • Bovendien profiteer je van voordelige uitleentarieven en 35 procent korting op thuiszorghulpmiddelen bij Goed.
 • En dat is nog lang niet alles. Benieuwd naar alle diensten en voordelen van CM? Bekijk ze op www.cm.be/voordelen. Je kunt er een beroep op doen indien je in orde bent met de betaling van de CM-bijdrage.

Betaal je per domiciliëring? Dan wordt het bedrag van je rekening afgehouden door BE79 7805 8592 0833. Betaal je per overschrijving? Dan krijg je een betalingsuitnodiging om te storten op BE79 7805 8592 0833.

Veelgestelde vragen over de CM-bijdrage

* Onder voorbehoud van goedkeuring door de Controledienst voor de ziekenfondsen.

Premies CM-verzekeringen

Met een extra premie kun je intekenen op een bijkomende CM-verzekering.

 • CM-MediKo Plan
  Met CM-MediKo Plan kun je rekenen op extra terugbetalingen en ben je beschermd tegen hoge medische kosten buiten het ziekenhuis. De premie wordt bepaald op basis van je leeftijd.
 • CM-Hospitaalplan
  Als CM-lid kun je aansluiten bij CM-Hospitaalplan, de kostendekkende hospitalisatieverzekering van CM. Het waarborgt een aanzienlijke terugbetaling van je hospitalisatiekosten tegen een gezinsvriendelijke premie.
 • CM-Hospitaalfix en CM-Hospitaalfix Extra
  Als CM-lid kun je ook intekenen voor CM-Hospitaalfix en Fix Extra. Beide garanderen een terugbetaling per hospitalisatiedag. De premie is afhankelijk van je leeftijd.

Andere bijdragen en premies

 • Financiële verantwoordelijkheid  
  Indien het budget voor gezondheidszorg wordt overschreden, moeten ziekenfondsen het tekort helpen aanzuiveren door hun leden een bijdrage voor de financiële verantwoordelijkheid te vragen. In 2023 hoeven CM-leden deze bijdrage niet te betalen.
 • Verplichte ziekteverzekering  
  Sommige mensen moeten een wettelijke bijdrage betalen om in orde te blijven met de ziekteverzekering. Deze bijdrage varieert naargelang de situatie.
 • CM-Zorgkas   
  CM-Zorgkas brengt de Vlaamse sociale bescherming in de praktijk. Om het systeem te financieren, moeten alle inwoners van Vlaanderen ouder dan 25 jaar een jaarlijkse zorgpremie betalen.