HomeProfessioneelScholenBasisonderwijs

Vlieg erin!

Neem je leerlingen mee op de roetsjbaan van het leven en versterk hun veerkracht en talenten!

'Vlieg erin!' wil het welbevinden van leerlingen verhogen. En niet zonder reden. Welbevinden maakt dat kinderen uitgroeien tot mensen die goed in hun vel zitten en psychisch gezonder zijn.

Educatief pakket over welbevinden

'Vlieg erin!' is geïnspireerd op de positieve psychologie. Het pakket geeft concreet lesmateriaal om de sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen te versterken en een positief klasklimaat te stimuleren. De leraar volgt met de klas een parcours door een pretpark. Langs vier roetsjbanen krijgen leerlingen bouwstenen voor meer zelfinzicht, veerkracht en welbevinden.

'Vlieg erin!' is het resultaat van een samenwerking tussen CM, pedagoog Luk Dewulf (Kessels & Smit), docent Koen Crul (lerarenopleiding VIVES), VIGeZ en VCOV.

Vrije Basisschool Scherpenheuvel getuigt

Wat?

'Vlieg erin!' omvat een handleiding met uitgewerkte lessen en activiteiten, achtergrond-informatiehandvaten om ouders te betrekken en tips voor een geestelijk gezondheidsbeleid op school. De aparte werkbladen zijn eenvoudig kopieerbaar

Een poster van het pretpark geeft het parcours weer dat doorheen de lessen wordt gevolgd. De geluksbarometer brengt het welbevinden van de klas in kaart. Complimenten-armbandjes voor de leerlingen ondersteunen de waarderende insteek van het pakket.

Lees meer over de leeractiviteiten

Voor wie?

Derde graad lager onderwijs.

Kostprijs

  • Het pakket wordt aangeboden tegen 35 euro (exclusief verzendingskosten).
  • Extra complimentenarmbandjes zijn bij te bestellen. 

Bestellen

Je kan het educatieve pakket bestellen via dit formulier.

Ga ook naar


Download


CM-diensten en -voordelen