Lekker gezond!

Kinderen die gezond en evenwichtig eten kunnen zich beter kunnen concentreren, hebben een groter leervermogen en boeken betere schoolprestaties.

Kinderen hebben er dus alle baat bij om vroeg te leren hoe een gezond voedingspatroon eruitziet. Dat is goed voor lichaam en geest.

Educatief pakket

‘Lekker Gezond!’ is een educatief pakket over gezonde voeding voor leerkrachten van de eerste, tweede en derde graad lager onderwijs. 

Het pakket geeft lessuggesties gerangschikt per graad en thema. Zo leren de kinderen over de voedingsdriehoek, de verschillende eetmomenten, boodschappen doen en reclame. De lessuggesties zijn een concrete toepassing van de leerlijn ‘Voeding’ voor het lager onderwijs. 

Het pakket is digitaal en gratis te verkrijgen via www.oogvoorlekkers.be/lekkergezond. Van CM krijg je er nog heel wat extra's bovenop.

Extra materiaal

CM biedt boven op het pakket gratis extra materiaal aan: 

  • brooddozen voor kinderen van het eerste leerjaar; 
  • papieren placemats met leuke spelletjes die je kunt gebruiken wanneer je een gezond ontbijt of lunch organiseert in je school;
  • posters met de voedingsdriehoek om op te hangen in de klas of de school (maximum 1 per klas). 

Je kunt het extra materiaal aanvragen met dit formulier zolang de voorraad strekt. Je krijgt het materiaal gratis toegestuurd.

Het educatief pakket is een initiatief van CM, NICE en het Vlaams Instituut Gezond Leven. Het wordt aangeboden als ondersteunend materiaal binnen het Europees-Vlaams schoolfruit-, groenten- en melkproject 'Oog voor Lekkers'.