HomeVoor professionelenScholenBasisonderwijs

Lekker Gezond!

Kinderen die gezond en evenwichtig eten kunnen zich beter kunnen concentreren, hebben een groter leervermogen en boeken betere schoolprestaties. 

Kinderen hebben er dus alle baat bij om vroeg te leren hoe een gezond voedingspatroon eruitziet. Dat is goed voor lichaam en geest.

Educatief pakket

‘Lekker Gezond!’ is een educatief pakket over gezonde voeding voor leerkrachten van de eerste, tweede en derde graad lager onderwijs. 

Het pakket geeft lessuggesties gerangschikt per graad en thema. Zo leren de kinderen over de voedingsdriehoek, de verschillende eetmomenten, boodschappen doen en reclame. De lessuggesties zijn een concrete toepassing van de leerlijn ‘Voeding’ voor het lager onderwijs. 

Het pakket is digitaal en gratis te verkrijgen via www.oogvoorlekkers.be/lekkergezond.

Extra materiaal

CM biedt bovenop het pakket ook gratis extra materiaal aan: 

  • brooddozen voor kinderen van het eerste leerjaar; 
  • papieren placemats met leuke spelletjes die je kan gebruiken wanneer je een gezond ontbijt of lunch organiseert in je school;
  • posters met de voedingsdriehoek om op te hangen in de klas of de school. 

Je kunt het materiaal aanvragen via dit formulier zolang de voorraad strekt en mits je de gratis code ontving via www.oogvoorlekkers.be/lekkergezond. De dienst Gezondheidsbevordering van de regionale CM-ziekenfondsen zal je contacteren voor concrete afspraken over de afhaling.

Heb je materiaal gebruikt in de klas? Stuur ons je ervaring en foto’s.

Het educatief pakket is een initiatief van CM, NICE en het Vlaams Instituut Gezond Leven. Het wordt aangeboden als ondersteunend materiaal binnen het Vlaams schoolfruit-, schoolgroenten- en melkproject 'Oog voor Lekkers'.

Ga ook naar


CM-diensten en -voordelen