HomeProfessioneelZorgverleners

Psychologische zorg

Goed nieuws voor je patiënten: in 2022 breidde het CM-voordeel psychotherapie uit met een tegemoetkoming voor eerstelijns psychologische zorg.  

Deze tegemoetkoming maakt deel uit van de diensten en voordelen voor alle CM-leden die in orde zijn met de betaling van de CM-bijdrage

CM-voordeel psychologische zorg

Vanaf 1 januari 2023: 

  • is de tegemoetkoming voor volwassenen aangepast; 
  • komen ook behandelingen bij klinisch seksuologen, klinisch psychologen met een Europees certificaat en psychotherapeuten met een Europees certificaat in aanmerking. 

Het voordeel zit voor iedereen standaard in het CM-lidmaatschap, zonder wachttijd. CM-leden krijgen tot 24 tegemoetkomingen per leven terugbetaald voor een psychologische behandeling bij een klinisch psycholoog, een klinisch orthopedagoog of een psychotherapeut. En vanaf 1 januari 2023 dus ook bij klinisch seksuologen, klinisch psychologen met een Europees certificaat, en psychotherapeuten met een Europees certificaat. 

Voor kinderen en jongeren bedraagt de tegemoetkoming 50 procent van het betaalde honorarium, met een maximum van 30 euro. Leden met verhoogde tegemoetkoming krijgen per zitting 75 procent van het honorarium terugbetaald, met een maximum van 45 euro. 

Voor behandelingen tot en met 31 december 2022 voor volwassenen bedraagt de tegemoetkoming 50 procent van het betaalde honorarium, met een maximum van 10 euro. Leden met verhoogde tegemoetkoming krijgen per zitting 75 procent van het honorarium terugbetaald, met een maximum van 15 euro.

Voor behandelingen vanaf 1 januari 2023 voor volwassenen bedraagt de tegemoetkoming 10 euro per zitting. Leden met verhoogde tegemoetkoming krijgen 15 euro per zitting. De tegemoetkoming is beperkt tot het werkelijk betaalde honorarium (inclusief btw).

Volledig digitale trajecten komen ook in aanmerking voor de tegemoetkoming. Deze moeten plaatsvinden via een beveiligd online communicatiekanaal dat de minimale voorwaarden en gebruiksregels voor veilige communicatie waarborgt, zoals vermeld op het eHealth-platform.

Voorwaarden

Wat te doen?

Wij betalen de CM-tegemoetkoming aan onze leden op basis van:

Meer informatie

CM-voordelen

Meer info? Bekijk de veelgestelde vragen. Antwoord niet gevonden? Mail zorgverstrekkers@cm.be.

Tegemoetkoming ziekteverzekering voor psychologische sessies

Je hebt de mogelijkheid om als klinisch psycholoog of klinisch orthopedagoog in te stappen in het psychologisch zorgmodel. In dit geval is er geen cumul mogelijk tussen de CM-tegemoetkoming en de vergoedingen vanuit de verplichte ziekteverzekering. Per sessie kan immers slechts één vergoeding worden terugbetaald. 

Lees meer over de tegemoetkoming ziekteverzekering voor psychologische sessies.

Ga ook naar


Download