Buiten spelen: de 7 leukste spelletjes

Dat buiten spelen niets dan voordelen heeft, daar moeten we je niet van overtuigen. Geen idee hoe je je kleine spruit buiten kan bezighouden? Skoebidoe selecteerde 7 leuke spelletjes.

Of je nu een baby hebt die de wereld rond zich begint te ontdekken of een actieve peuter of kleuter. Er is voor elk wat wils. Trek naar buiten en snuif de frisse lucht op. 

Baby's: 0 tot 1 jaar

Bellenblaasplezier

Kies een veilig, warm plekje uit in de tuin of het park. Blaas voorzichtig bellen met een bellenblazer en laat je kleintje genieten van het magische schouwspel. Ze vinden het heerlijk om naar de bellen te kijken en ze te volgen. Het stimuleert hun zintuigen en helpt bij de ontwikkeling van hun visuele volgvaardigheden. 

Op ontdekking in het water

Komt het zonnetje piepen? Vul een lage bak met water en voeg wat speelgoed toe. Denk bijvoorbeeld aan rubberen eendjes, speelgoedservies … Ontdek samen met je baby de verschillende voorwerpen. Laat hen spetteren, gieten en verkennen. 

Peuters: 1 tot 3 jaar

Ballenjacht

Altijd leuk! Verstop gekleurde balletjes in de tuin of het park en laat je kindje ernaar op zoek gaan. Hoelang duurt het voordat ze alle ballen vinden? Met dit spelletje ontwikkelen ze hun zoek- en ontdekkingsvaardigheden. 

Kunstwerkjes met stoepkrijt

Dit mag zeker niet ontbreken op de Buitenspeeldag. Haal het stoepkrijt boven en laat de creativiteit van je kindje naar boven komen. Lijnen trekken, kleuren of gewoon wat kliederen. Alles kan en alles mag!

Kleuters: 3 tot 6 jaar

Zakdoekje leggen

Een klassieker! Laat de kinderen in een kring zitten terwijl één kindje de zakdoek stiekem achter de rug van een vriendje legt. Dat vriendje moet opstaan en de 'legger' proberen aan te tikken voordat hij het vrije plekje kan innemen. Plezier gegarandeerd!

Obstakelparcours

Maak zelf een obstakelparcours met spullen die je thuis kan vinden. Denk aan hoepels, springtouwen, kegeltjes of andere veilige voorwerpen. Laat je kleuter het parcours afleggen, kruipen onder obstakels en balanceren op een lijn. Een spelletje dat niet alleen leuk is, maar ook het evenwicht en de motorische vaardigheden bevordert.

Blotevoetenpad

Kies een leuke locatie en route om je blotevoetenpad te maken. Leg verschillende materialen op de grond om het pad te vormen. Kies voor verschillende texturen zoals gladde stenen, fijn zand of grof grind. Of maak een modderstrook waar de kinderen door moeten. Ze zullen hier vast en zeker van genieten.