Archief

Op deze pagina vind je een overzicht van alle uitgaven van Leef, van bij het prille debuut in 2018 tot nu. Afhankelijk van je voorkeur, kan je de verschillende magazines doorbladeren of beluisteren. Laat je inspireren.

archief

Leef | mei 2024

Bosbadgids Ann doet je met andere ogen door de natuur wandelen. Sara is thuis door ziekte maar durft overdag niet in haar zetel zitten. Dan zou ze een bordje willen zetten: Ik ben niet lui. Wat weet jij over je oren? En hoe geef je niet te veel uit voor medische zorg? Je leest dit en nog veel meer in Leef van mei.

30 mei 2024

Leef | februari 2024

Wie zorgt er voor de single wanneer die ziek is? 'Ik mis iemand die soep brengt als ik grieperig ben', getuigt Jana. Wat kan je bloed je vertellen? Welke gedaante neemt angst bij jou aan? En word je minder vrolijk van een pessimist in huis? Je leest dit en nog veel meer in Leef van februari.

1 maart 2024

Leef | december 2023

Tijl komt op straat voor het klimaat. Seppe heeft het syndroom van down en vertelt hoe hij zijn toekomst ziet. Hebben we routine nodig in ons leven? Welke premies betaal je aan CM en waarvoor dienen ze? Je leest dit en nog veel meer in Leef van december.

1 december 2023

Leef | september 2023

Een aangrijpende getuigenis van drie mama's over hun kind dat uit het leven stapte. 5 feiten en fabels over brood. Een stappenplan om een rolstoel te kopen en betalen. Dat en veel meer in Leef van september.

1 september 2023

Leef | mei 2023

Hoe gaat het eraan toe in een nieuw samengesteld gezin? De bijzondere studeerplek van Soniya en de ongezouten waarheid over ... zout. Je leest het in Leef van mei.

1 mei 2023

Leef | maart 2023

De kracht van erkenning en hoe toon je je waardering? Kun je leven op enkel maar maaltijdshakes? En waar gaat je bijdrage voor de zorgpremie naartoe? Je leest het in de vernieuwde Leef van maart.

1 maart 2023

Leef | december 2022

Hoe alleen is alleen? Vier singles praten openhartig. Waarom is masturberen goed voor je? En wat is EMDR-therapie? Je leest er alles over in het decembernummer van Leef.

1 december 2022

Leef | november 2022

Omgaan met angst en dwang, opnieuw aan het werk na ziekte, het welbehagen van een dutje overdag en een uitputtend leven met endometriose. Dat en nog veel meer in Leef van november

1 november 2022

Leef | september 2022

Zorgverleners die er keihard voor gaan in de zachte sector, een weerman met zijn hoofd in de wolken en een zoektocht naar het perfecte hoofdkussen. In september heeft Leef een zacht kantje.

1 september 2022

Leef | juni 2022

Kussende koppeltjes in de rups, op vakantie met Jeugd & Gezondheid en de tv-omroeper van weleer. Het juninummer van Leef heeft een nostalgisch randje.

1 juni 2022

Leef | mei 2022

Onvoorwaardelijke liefde en orgaandonatie, een openhartige student en een fantastisch koor waar iedereen welkom is: ook in mei heeft Leef weer alles in huis om een puur en oprecht gezondheidsmagazine te zijn.

1 mei 2022

Leef | april 2022

Antieken voorwerpen, ogenschijnlijk imperfecte lichamen, een innerlijke criticus en therapie voor de ziel. Ook in april heeft Leef weer alles in huis om een imperfect perfect gezondheidsmagazine te zijn.

1 april 2022

Leef | maart 2022

Recht voor de raap, op tafel durven te springen. Een vleugje brutaliteit geeft het leven kleur en karakter. Maar wat als het doorslaat, je geen grenzen meer kent?

1 maart 2022

Leef | februari 2022

Onder het dekbed lezen, het allerlaatste snoepje uit de snoeppot nemen of geheime boodschappen uitwisselen. Wie heeft er zich als kind nooit schuldig aan gemaakt? Met dit februarinummer van leef brengen we het stiekeme gevoel van toen eventjes terug.

1 februari 2022

Leef | januari 2022

Wie zijn job of hobby met bezieling uitoefent, die maakt van het leven een kleurrijk tafereel. Die doet dat voor zichzelf, vanuit een zekere passie, maar nog vaker voor andere mensen. Beluister hier Leef.

1 januari 2022

Leef | december 2021

Je ogen zijn je venster op de wereld, de spiegel van je ziel. Gebruik ze wel en verzorg ze goed. Wat als je blind bent of het leven in andere kleuren ziet? Hoe lang is het geleden dat jij echt naar iemand keek? En wat vertellen je tranen over jou?

1 december 2021

Leef | november 2021

Van een probleem een kans maken, met omdenken wordt het leven minder lastig. Wereldverbeteraars Fleur en Rik zeuren voor een goed doel. En wat als je last hebt van een opgeblazen gevoel?

1 november 2021

Leef | oktober 2021

Weinig zo onstuimig als de zee of de kracht van de natuur. Maar pas op, ook muzikanten en tieners worstelen vaak met een ontembaar en daardoor onstuimig kantje. En wat te zeggen over het ruige imago van Wim Lybaert?

1 oktober 2021