Als mantelzorger sta je niet alleen

Eric Vandamme is al 27 jaar mantelzorger voor zijn vrouw Marleen. Een taak die hij met veel liefde en toewijding opneemt. ‘Hij is de beste’, verklapt Marleen tijdens het interview.

13 juni 2022

Samen op weg naar meer welzijn in jouw gemeente

Ja, je leest het goed, streven naar meer levenskwaliteit, dat doen we samen. Vul daarom als de bliksem onze Gezonde Buurt-bevraging in.

20 november 2023
Bart Demarsin over het aanbod van Samana

Samana: een veilige plek voor langdurig zieken

‘Mensen die langdurig ziek zijn en hun directe omgeving worden geconfronteerd met veel hindernissen. Kleine fysieke handelingen worden een uitdaging, maar ze stuiten ook vaak op onbegrip’, vertelt Bart Demarsin, educatief medewerker bij Samana. ‘Met verschillende activiteiten proberen we hen te ondersteunen.’

8 september 2022

CM-Spaak-vrijwilliger Chantal ontwart administratieve knopen

‘Ik ben in alles een chaoot, maar mijn administratie is piekfijn in orde. Nu gebruik ik dat talent om anderen te helpen.’ Chantal vrijwilligt bij CM-Spaak, een CM-dienst die administratieve hulp aanbiedt. Sinds deze zomer schept ze orde in het papierkluwen van Charlotte die een zenuwziekte heeft.

7 december 2023

Een hart voor Limburg: meer kansen voor kinderen en jongeren

‘De missie van Een Hart Voor Limburg? Het welzijn van kinderen en jongeren in Limburg vergroten’, vertelt algemeen coördinator Petronella Zelissen. ‘Want niet alle kinderen krijgen gelijke kansen. Daarom willen we in ons twintigste jaar tonen dat we onmisbaar zijn’.

7 december 2023
Burn-out: van verlies naar herstel

Burn-out: van verlies naar herstel

Een burn-out gaat steeds gepaard met verlies. Verlies van energie, concentratie, geld en goesting. Siska Veranneman (47) uit Oostnieuwkerke kan erover meespreken. Na 24 jaar werken als schadebeheerder belandde ze in een burn-out.

29 november 2023

Telefoonvrijwilliger Marc: ‘Een tevreden klant én een gelukkige chauffeur, dat is het doel.’

‘Normaal regel ik zo’n 1.200 ritten voor mensen die minder mobiel zijn, maar dit jaar gaan dat er makkelijk meer zijn.’ Marc Peirens engageert zich al bijna twintig jaar lang als telefoonvrijwilliger bij CM-Mobiel. Na al die jaren doet hij het bijna met de ogen dicht, maar nog altijd met veel vuur. ‘Ik doe dat gewoon graag. En ik weet dat ik zo mensen help. Dat doet mij deugd.’

19 oktober 2023

Schenk jezelf een 'Gezondheidscadeau'

Zolang je maar gezond bent! Een waarheid als een koe. Gelukkig heb je je gezondheid (toch gedeeltelijk) zelf in de hand. Want je gedrag kan een grote invloed hebben op je gezondheid.

17 oktober 2023

Redacteur test uit: een week zonder smartphone

24 juli 2023

Factcheck: Zijn natuurgeluiden goed voor je gezondheid?

Tijd doorbrengen in de natuur is goed voor je gezondheid. Maar welke rol spelen natuurgeluiden daarin? Doet het je goed om een kabbelend beekje of kwetterende vogels te horen?

15 juni 2021

Wereldverbeteraar? Begin bij je buurt

Een leuke buurt om in te wonen, dat wil toch iedereen? CM is nog op zoek naar buurtverbeteraars die deel willen uitmaken van de participatieraad in hun zone. Laat dat woord je niet afschrikken, het klinkt stoffiger dan het is. ‘Wij noemen het af en toe liever een partycipatieraad.’

16 juni 2022

Een dag uit het leven van een maatschappelijk werker

Sinds 5 jaar is Hannelie Taillaert (31) uit Oostende aan de slag als maatschappelijk werker bij CM. ‘En ik had nog geen dag spijt’, getuigt ze enthousiast. We volgen haar een dag op de werkvloer.

13 december 2022