4 clichés in je relatie ontkracht

Romantische komedies doen ons geloven dat je relatie pittig blijft als je alles samen doet, nooit ruziet, vaak vrijt en elkaar zielsgelukkig maakt. Maar kloppen die clichés wel? Wij vroegen relatieadvies aan seksuoloog Wim Slabbinck.

20 juni 2019

5 vragen over moederschapsrust

Als werknemer, werkloze of zelfstandige heb je recht op moederschapsrust, voor of na de bevalling. Leef beantwoordt 5 dringende vragen.

2 april 2018

Orgaandonatie: zou jij een nier afstaan voor een dierbare?

Voor veel mensen is hun lichaam en gezondheid hun hoogste goed. Wat wil het dan zeggen als je een stukje van je lichaam aan iemand anders geeft? Luc De Wulf (64) stond een nier af aan zijn zoon Lander (35). ‘Lander is een stoere, atletische gast. Toen ik hem plots zag liggen in een ziekenhuisbed, was ik even bang.’

16 mei 2022
Podcast pubernesten

Pubernesten ... de nieuwe podcast van Leef

Leven met een tiener in huis. Je weet dat het zover is als alles wat je zegt met rollende ogen onthaald wordt, je niet meer mag weten van wie dat berichtje komt, de slaapkamer van je kind verboden terrein is en de sfeer aan de keukentafel in een fractie van een seconde kan omslaan. In elk van deze 5 afleveringen duiken we in een veel voorkomende uitdaging bij tieners, telkens met 1 ouder en 1 expert.

20 oktober 2023

8 tips om beter te communiceren in je relatie

Goede communicatie is essentieel voor een gezonde relatie. Toch blijkt het in de praktijk niet altijd gemakkelijk en liggen misverstanden, irritaties en ruzies op de loer. Hoe pak je een goed gesprek aan? Anouk Moors (48) geeft tips. Ze is bemiddelaar bij Mediv, een partner van het online relatieplatform Copl.

23 maart 2023

Waarom ook jij jaloers bent

Hoe kan je buurman zo’n dure auto betalen? Waarom krijgt net die collega een mooie promotie? En hoelang zal je partner nog met die knappe verschijning staan praten? Wees gerust: iedereen voelt wel eens een steek van jaloezie. Ja, ook jij.

17 februari 2020
Vaderschap Niki Vanhamel

Vaderschap: 'Er echt zijn, vooral dat heeft je kind nodig'

De tijd dat vader vriendelijk doch kordaat werd verbannen naar de wachtkamer terwijl moeder de vrouw aan het bevallen was, ligt gelukkig al even achter ons. Toch voelen veel partners zich nog steeds minder betrokken tijdens de zwangerschap en de eerste maanden na de geboorte. Niki Vanhamel (44), vader en coach bij Daddycation vertelt over vaderschap en hoe partners kunnen bijdragen aan het welzijn van de baby én de moeder.

8 juni 2023

CM-voorzitter Luc Van Gorp liep stage in abortuscentrum Luna

Elke zomervakantie dompelt CM-voorzitter Luc Van Gorp zich één week lang onder in een sector van de zorg die zich ontfermt over mensen in een kwetsbare situatie. Dit jaar draaide hij mee in een abortuscentrum. ‘Ik doe dat om de voeling met het veld niet te verliezen, maar ook om te beseffen wat het is om net als onze medewerkers op het terrein aan de slag te zijn.’

24 juli 2023

Vilomah biedt kinderpalliatieve ondersteuning

Livia is mama van 2 zoontjes en verloor in 2019, na 3 jaar vechten en een maand kinderpalliatieve zorg, haar zoontje Kenric aan kanker. ‘Die zwarte periode en leegte willen we voor andere ouders graag met onze organisatie Vilomah opvullen.’

24 januari 2022

Vasectomie, het geknipte voorbehoedsmiddel?

Wil je geen kinderen (meer)? Dan is een vasectomie een optie. Je zaadleiders worden afgesloten waardoor er geen bevruchting meer kan plaatsvinden. De vasectomie is in opmars en dus een druk gegoogelde zoekterm. Uroloog Dries Develtere beantwoordt de vragen die mensen online het meest stellen.

11 augustus 2023
Tiener in huis: 5 tips

5 tips voor tieners in huis

Hoog oplopende discussies, slaande deuren, diepe zuchten en rollende ogen: nagenoeg elke ouder van een tiener maakte het al mee. Hoe communiceer je met elkaar in deze uitdagende fase van het opgroeien? Fran Delbeke, trainer Verbindende Communicatie, deelt vijf tips.

4 april 2023

Podcast Pubernesten | Altijd dat gamen, is dat wel gezond?

Eerste hulp voor ouders van tieners! Met welke tips kun je écht aan de slag als een kind zich plots ontpopt tot een puber? In deze 5 afleveringen duiken we in een veel voorkomende uitdaging bij tieners, telkens met 1 ouder en 1 expert. Luister naar de vierde aflevering van Pubernesten over gamen. Vanaf 5 december op deze pagina of op je favoriete podcastplatform.

23 november 2023