7 tips om een festival gezond door te komen

Of je nu naar Rock Werchter, Tomorrowland of Pukkelpop gaat, gezonde keuzes maken is niet altijd makkelijk tijdens het festivalseizoen. Sta je toch liever fris en fruitig op de weide? Dan vormen deze zeven tips de line-up.

13 juni 2024

Fietsbuddy's Sunny en Johan

Leren fietsen, wegwijs met verkeersborden en gezellig praten: fietsbuddy's kunnen het allemaal.

10 juni 2024

Fietsbuddy's Lina en Stef

Dankzij haar fietsbuddy neemt Lina nu ook in België vol vertrouwen de fiets.

10 juni 2024

Als geneesmiddelen in het milieu belanden: ‘Vissen worden roekelozer door antidepressiva’

Geneesmiddelen die in het milieu terechtkomen, kunnen een probleem vormen voor planten en dieren in het water. Professoren Delphine De Smedt, verbonden aan de vakgroep Volksgezondheid en Eerstelijnszorg en Karel De Schamphelaere, expert in ecotoxicologie aan de Universiteit Gent, leggen uit hoe geneesmiddelen ons milieu beïnvloeden.

10 juni 2024

Fietsbuddy's Patrice en Luc

Beter leren fietsen? Daar helpt Luc Patrice bij als zijn persoonlijke fietsbuddy.

10 juni 2024

Gratis op stap in Oost-Vlaanderen

Thuis tussen vier muren zitten, of nog maar eens naar dat ene bos waar je al zo vaak geweest bent omdat je geen inspiratie hebt?

10 juni 2024
Fietsend koppel, genietend van de zon

Fietsbuddy's in Zottegem

Met een fietsbuddy in Zottegem fietsen omdat je nog niet of net leerde fietsen? Het kan!

7 juni 2024

Je huid (laten) checken is van levensbelang

Als blondine met een lichte huid en heel wat moedervlekken wist Stefanie Goris (35) dat haar huid gevoelig was. Maar toen ze vorige zomer plots te horen kreeg dat ze een melanoom had, zag haar zomervakantie er ineens helemaal anders uit. Vandaag is ze nog steeds in behandeling en wil ze zo veel mogelijk mensen overtuigen om zich regelmatig te laten checken.

7 juni 2024

Kzitermee.be 2.0 zet preventieve geestelijke gezondheid in de kijker

Op 23 mei vond het forum ‘Kzitermee.be 2.0’ in Hoeve Vandewalle in Kuurne plaats. Verschillende organisaties kwamen samen om hun lokale aanbod rond preventieve geestelijke gezondheidszorg in de kijker te zetten. Een zeventigtal professionelen namen deel aan een boeiende namiddag en gingen met een rugzak vol nieuwe informatie naar huis.

4 juni 2024

Ludo werd opgelicht: 'Het kan iedereen overkomen'

Phishing, hacking, scamming … Wie trapt daar nu nog in, denk je misschien. Veel mensen, zo blijkt. Oplichters vinden steeds creatievere manieren om mensen geld afhandig te maken. Momenteel zijn er oplichters actief die – in naam van CM – geld of informatie proberen te verkrijgen. Ook Ludo (72) werd slachtoffer. ‘Ik was bijna 17.000 euro kwijt.’

31 mei 2024

"Geen beperking houdt me tegen"

Kan je positief door het leven gaan als je veel tegenslagen moet verwerken? Wees maar zeker. Het grootste bewijs is Elien Allaert uit Wevelgem. Ze gaat lachend door het leven en ziet in elke uitdaging een kans. Ook in haar beperking.

31 mei 2024
7  weetjes om in je oren te knopen

7 weetjes om in je oren te knopen

Heb jij ook al eens gehoord dat onze oren altijd blijven groeien en dat wattenstaafjes onzin zijn? Wat is daar nu eigenlijk van aan? We legden onze oren te luisteren bij professor Ingeborg Dhooge, diensthoofd neus-, keel- en oorziekten aan UZ Gent.

27 mei 2024