Het leven na een beroerte

Wat een gezellige dag moest worden, luidt het begin in van een nieuw leven voor Willy Huybrechts. Hij leeft gezond, is topfit, maar krijgt toch plots een beroerte. ‘Gewoon pech gehad’, volgens de dokter. De start van een moeilijke weg terug.

26 oktober 2020
Solidaire bijdrage Heidi gezondheidskosten

Solidaire bijdrage: zo kan Heidi haar gezondheidskosten betalen

Ons land draait op solidariteit, van vrijwilligerswerk tot je bijdrage aan de sociale zekerheid. Die solidariteit zie je niet altijd, maar raakt wel ieder van ons. Heidi heeft zware astma en kan dankzij jouw solidaire bijdrage en de maximumfactuur haar hoge gezondheidskosten blijven betalen.

19 februari 2020

Fijnstof: hoe gezond is de lucht in jouw buurt?

Hoe gezond is de lucht die wij inademen? Die vraag stelde ik aan CM-netwerkcoördinator Katrien Voet. Samen met de participatieraad van ELZ Kortrijk-Kuurne-Harelbeke en beweging.net gemeentelijk Kortrijk startte ze een project om mensen te informeren over de gevaren van fijnstof. Maar wat is fijnstof precies? En wat kunnen we ertegen doen?

17 oktober 2023

Revalideren met Thomas Van der Plaetsen

Topatleet Thomas Van der Plaetsen (31) doorzwom al enkele woelige wateren in zijn leven. De recentste is zijn hamstringblessure en meer dan een jaar durende revalidatie. Een gesprek over twijfelen aan je keuzes, zorg dragen voor je lichaam en vertrouwen in de toekomst.

1 november 2022

Hoe angststoornissen Olivier in de greep hielden

‘Dat je bang bent voor spinnen, dat kun je verantwoorden. Maar ik ben bang om bang te zijn en mijn grootste angst ben ik zelf, klinkt dat niet vrij gek?’ Olivier Constant blikt terug op een jarenlang gevecht met angststoornissen. ‘Er is altijd hoop, maar je moet aan de weg door de duisternis durven te beginnen.’

16 november 2022
Water besparen

Water besparen: 7 slimme tips

Hou van de zon, maar hou minstens evenveel van de regen, want water is de bron van alle leven. Ga er zorgvuldig mee om en vermijd verspilling. Goed voor het milieu en voor je portemonnee. Water besparen? Hieronder vind je 7 slimme tips.

14 augustus 2023
Ziekenhuiskosten betaalbaar houden

Je ziekenhuiskosten beperken op 5 manieren

Voor een opname in het ziekenhuis kan de rekening hoog oplopen. De ziekteverzekering betaalt immers niet alle kosten terug. CM springt bij. Wij geven je 5 aandachtspunten om de ziekenhuiskosten onder controle houden.

11 november 2019

Hiv stopt hier

Negen jaar geleden zetten drie letters het leven van Wim grondig op z’n kop: hiv. Nu leggen drie woorden alles terug in de plooi: hiv stopt hier. ‘Toen ik mijn diagnose kreeg, dacht ik dat ik zou sterven. Zoveel jaar later kan ik het virus zelfs niet meer doorgeven.’

18 november 2021
reanimatie

Reanimeren doe je zo!

Wat doe je als iemand plots in elkaar zakt? Niks doen is geen optie. Met deze tips leer je stap voor stap reanimeren.

21 juni 2019

Jong en reuma: 'Elke dag is een strijd'

‘Ik leef al 15 jaar met een constante pijn aan mijn gewrichten en spieren. Vorig jaar kwam eindelijk de diagnose van reuma.’ Alexandra Meert (29) uit Moortsele vertelt over opstaan en gaan slapen met reuma.

12 oktober 2023

Interview

Dat het klimaat verandert, ondervinden we allemaal aan den lijve. Ook onze gezondheid lijdt eronder. Klimaatexperte Jill Peeters en arts Anton Saerens blijven hoopvol. ‘De oplossingen zijn er en iedereen wint erbij.’

11 februari 2021

Een probleem omdenken, hoe doe je dat?

Omdenken is een manier om problemen aan te pakken. Maar hoe werkt dat nu precies in de praktijk? Welke omdenkstrategie inzetten bij welke situatie blijkt de kunst.

23 november 2021