Meest recent

Parkiboks: deel een tik uit aan Parkinson

‘Dankzij deze sport kan ik opnieuw een halfuur rechtstaan zonder rugpijn.’ Greta Poncelet is een van de bezielers van parkiboks in Tienen. Dat zijn boksoefeningen op maat van mensen met de ziekte van Parkinson. Elke maandag neemt ze de handschoen op tegen haar aandoening.

22 mei 2024

Ontdek hoe je jouw buurt een boost geeft

Om in elke buurt in Vlaanderen gezondheid te promoten riep CM Gezonde Buurt in het leven. Via dit platform kunnen burgers, vrijwilligers, scholen en verenigingen activiteiten in hun eigen buurt organiseren die als doel hebben om mensen in contact te brengen met een gezonde(re) levensstijl.

22 mei 2024

Overweeg je een scheiding? Laat je gratis ondersteunen

CM en Copl begrijpen dat een scheiding een uitdagende periode kan zijn. Als je overspoeld wordt door emoties is het moeilijk om de situatie helder te bekijken. Daarom ontwierp Copl 'het Scheidingsproces' om je door elke fase van je breuk te begeleiden.

20 mei 2024 Verbinding

Met deze tips vergroot je je werkgeluk

Word je soms overweldigd door een overvolle agenda of ga je gebukt onder deadlines en stress? Je bent niet alleen. Welzijnsexpert Ann De Bisschop deelt waardevolle tips om gezond, gelukkig en gemotiveerd te blijven op je werkplek.

16 mei 2024 Arbeidsongeschiktheid
Auteur Uus Knops schreef het boek 'zijn we nog vrienden?' over dit thema

Wat als de vriendschap op is?

Er staan ellenlange afspeellijsten op Spotify om je te begeleiden bij liefdesverdriet. Zoek je op vriendschapsverdriet, dan blijft het stil. ‘Terwijl het verdriet om een verloren vriendschap net zoveel pijn kan doen’, zegt psychiater en rouwexpert Uus Knops. Leef sprak met haar over de do’s en don’ts als de vriendschap op is. Iemand gewoon gaan vermijden is alvast niet de manier.

15 mei 2024

Als diabetes op de loer ligt: 'Een hele zoektocht naar gezonder leven'

Een belangrijk deel van elke diabetespreventie is een gezonde leefstijl. Maar hoe pak ik dat aan, vroeg Eric Delrue (72) uit Gullegem zich af. Hij zocht en vond antwoorden bij HALT2Diabetes en Bewegen Op Verwijzing.

15 mei 2024 Diabetes

6 redenen om je smartphone aan de kant te laten tijdens een kampweek

Smartphones zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven van jongeren én hun ouders. Maar hoe pak je het aan wanneer je tiener een weekje op kamp vertrekt?

14 mei 2024 Opgroeien

Arbeidsongeschikt: niet nodig om bang te zijn van adviserend arts

Niet meer gaan shoppen of in het geniep sporten. Dat is wat mensen die lang afwezig zijn van het werk soms doen. Omdat ze zelf vinden dat dit niet kan of uit schrik voor scherpe reacties. Adviserend arts Anne-Marie Bonroy (57) is betrokken bij het ziekteproces. Hoe denkt zij er echt over? We durven het haar rechtuit te vragen.

13 mei 2024 Werk en ontspanning

Arbeidsongeschikt: 'Wie neemt het werk over?'

Niet meer gaan shoppen of in het geniep sporten. Dat is wat mensen die lang afwezig zijn van het werk soms doen. Omdat ze zelf vinden dat dit niet kan of uit schrik voor scherpe reacties. Als werkgever ondervindt Ilse Vandorpe (50) de impact van langdurige arbeidsongeschiktheid op het bedrijf. Hoe denkt zij er echt over? We durven het haar rechtuit te vragen.

13 mei 2024 Werk en ontspanning