Meest recent

Test: hoe denk jij over mensen die arbeidsongeschikt zijn?

Mag iemand die arbeidsongeschikt is nog op wandelvakantie gaan? Vind jij dat iemand zo snel mogelijk weer aan het werk moet? Of ligt de focus beter op herstel? Test hoe jij kijkt naar mensen die ziek zijn. Adviserend arts Anne-Marie Bonroy geeft toelichting bij elke stelling.

6 mei 2024 Arbeidsongeschiktheid
7  weetjes om in je oren te knopen

7 weetjes om in je oren te knopen

Heb jij ook al eens gehoord dat onze oren altijd blijven groeien en dat wattenstaafjes onzin zijn? Wat is daar nu eigenlijk van aan? We legden onze oren te luisteren bij professor Ingeborg Dhooge, diensthoofd neus-, keel- en oorziekten aan UZ Gent.

27 mei 2024

Lilith (14) mantelzorgt voor haar broertje met het syndroom van Down

Jong, maar niet onbezonnen. Lilith (14) is een jonge mantelzorger. Haar broer (11) Ernest heeft het syndroom van Down en ze helpt haar ouders om voor hem te zorgen. Dat doet ze met alle liefde: ‘Hij is gewoon zo een leuk mannetje.’

27 mei 2024

Parkiboks: deel een tik uit aan Parkinson

‘Dankzij deze sport kan ik opnieuw een halfuur rechtstaan zonder rugpijn.’ Greta Poncelet is een van de bezielers van parkiboks in Tienen. Dat zijn boksoefeningen op maat van mensen met de ziekte van Parkinson. Elke maandag neemt ze de handschoen op tegen haar aandoening.

22 mei 2024

Intersoc: vrienden voor het leven

Op zoek naar een onvergetelijke vakantie voor jou en je gezin? Zoek niet verder. Als het van Anouk (12) en mama Lieve afhangt, is een Intersoc-vakantie dé vakantie om elk jaar te doen. ‘Ik heb met mijn vriendinnen zelfs een aftelkalender.’

22 mei 2024

Ontdek hoe je jouw buurt een boost geeft

Om in elke buurt in Vlaanderen gezondheid te promoten riep CM Gezonde Buurt in het leven. Via dit platform kunnen burgers, vrijwilligers, scholen en verenigingen activiteiten in hun eigen buurt organiseren die als doel hebben om mensen in contact te brengen met een gezonde(re) levensstijl.

22 mei 2024

Overweeg je een scheiding? Laat je gratis ondersteunen

CM en Copl begrijpen dat een scheiding een uitdagende periode kan zijn. Als je overspoeld wordt door emoties is het moeilijk om de situatie helder te bekijken. Daarom ontwierp Copl 'het Scheidingsproces' om je door elke fase van je breuk te begeleiden.

20 mei 2024 Verbinding

Met deze tips vergroot je je werkgeluk

Word je soms overweldigd door een overvolle agenda of ga je gebukt onder deadlines en stress? Je bent niet alleen. Welzijnsexpert Ann De Bisschop deelt waardevolle tips om gezond, gelukkig en gemotiveerd te blijven op je werkplek.

16 mei 2024 Arbeidsongeschiktheid
Auteur Uus Knops schreef het boek 'zijn we nog vrienden?' over dit thema

Wat als de vriendschap op is?

Er staan ellenlange afspeellijsten op Spotify om je te begeleiden bij liefdesverdriet. Zoek je op vriendschapsverdriet, dan blijft het stil. ‘Terwijl het verdriet om een verloren vriendschap net zoveel pijn kan doen’, zegt psychiater en rouwexpert Uus Knops. Leef sprak met haar over de do’s en don’ts als de vriendschap op is. Iemand gewoon gaan vermijden is alvast niet de manier.

15 mei 2024