Meest recent

B(r)ouwstenen

‘Gezonde Buurt’? Dan heb je het waarschijnlijk over onze geweldige netwerkcoördinatoren.

22 april 2024 CM-diensten

Audika test je gehoor gratis

Vermoed je dat je aan gehoorverlies lijdt? Dan ben je bij Audika, partner van Goed en van CM, aan het juiste adres voor een gratis hoortest, zegt audioloog Sarah Verstraete.

22 april 2024 Preventie en gezondheid

Waar draait het om? De nieuwe podcast van Leef

CM-voorzitter Luc Van Gorp gaat op de koffie bij Anne-Mie en Senne. Wat willen zij van het toekomstige beleid? In de podcast 'Waar draait het om?' hebben Anne-Mie en Senne het hart op de tong en vertellen ze Luc rechtuit wat er voor hen op het spel staat. Te beluisteren vanaf 27 april.

18 april 2024 Inspirerend

Zet u bij!, het gezonde restaurant

In regio Scheldekracht opent Zet u bij!, een gezond restaurant, maandelijks dankzij een groep enthousiaste vrijwilligers. Merelbeke is die dag dé plaats waar verbinding en gezonde voeding centraal staan, niet enkel aan tafel maar ook in de keuken.

17 april 2024 Gezond eten
Niet vallen? Meer bewegen!

Niet vallen? Meer bewegen!

Als je niet wil vallen, moet je veel bewegen. Huh? ‘Door te bewegen verbetert je evenwicht en je spierkracht’, zegt ergotherapeute Sarah De Liège. ‘Dat vermindert de kans dat je valt.’ En aan dat bewegen begin je beter vroeg dan laat.

16 april 2024 Lichaam en preventie

Samana zet zich in voor jonge mantelzorgers in het Westerkwartier

Wie aan mantelzorgers denkt, denkt niet meteen aan studenten. Jonge mantelzorgers zijn er nochtans wel: ‘Veel jongeren nemen de zorg van een familielid op zich.’, vertellen CM-netwerkcoördinator Rosita Boussemaere en Samana-medewerker Bert Verschingel. Ludo Viaene, directeur van VTI Oostende, vult aan: ‘We willen onze school warm en mantelzorgvriendelijk maken. Daarom stappen we mee in het project ‘Jonge’ helpers in het Westerkwartier’.

16 april 2024 mantelzorg

Oppasvrijwilliger Sara-Lee: 'Ik zie Juul er elke keer op vooruitgaan'

‘Ik zag dat Natacha het moeilijk had,’ zegt oppasvrijwilliger Sara-Lee. ‘Dat ik haar kon helpen, vond ik fijn.’ De hersenbloeding van haar tweede, pasgeboren zoontje was voor Natacha Claes de start van een achtbaanrit van emoties. Oppasvrijwilliger Sara-Lee maakte het verschil.

12 april 2024 Inspirerend

De participatieraad: dromen, denken doen

De participatieraad. Het is niet de eerste keer dat ik er een stuk over schrijf, maar het blijft me een raadsel wat die raad nu precies doet. ‘Kom dan zelf eens kijken? Maak kennis met de mensen, snuif de groepssfeer op’, stelt netwerkcoördinator Katrijn van zone WE40 voor. En zo geschiedde. Vier van de tien participatievrijwilligers vertellen vandaag waarom het zo fijn is om in hun team te zitten.

10 april 2024 CM-diensten

Waarom we zinvol leven moeten verkiezen boven lang leven

Het interview met CM-voorzitter Luc Van Gorp over de uitdagingen van de vergrijzing lokte de voorbije dagen heel wat reacties uit in Vlaanderen. Dat is heel begrijpelijk, gezien de gevoeligheid van het debat. Maar hoe delicaat ook, we moeten het durven voeren, liever vandaag dan morgen. In onderstaand opiniestuk geeft Luc Van Gorp graag extra duiding waarom we zinvol leven moeten verkiezen boven lang leven.

10 april 2024 Levenseinde en rouw