Ellen lacht in de camera

‘Een open gesprek, dat waardeer ik'

Het geheim van CM? De sterkte van onze medewerkers. Bij CM is elke persoonlijke situatie bespreekbaar en wordt er gezocht naar een goede match. Kijk maar naar Ellen De Meyere (46), na haar burn-out vond ze een nieuw begin bij CM.

5 juni 2024

'Als maatschappelijk werker maak je echt een verschil'

Op zondagavond stiekem al verlangen naar de volgende ochtend. Dat overkomt niet bijster veel mensen. Sinds Maarten Debeurme acht jaar geleden startte als maatschappelijk werker bij CM, geniet hij zo goed als wekelijks van dat gevoel.

31 mei 2024

OKRA zoekt acteertalent

Dat OKRA bekendstaat om de leuke activiteiten en uitstappen, leerrijke lezingen en toffe connecties, is geen geheim. Dat de leden graag iets nieuws proberen, ook niet.

30 mei 2024

Met deze tips vergroot je je werkgeluk

Word je soms overweldigd door een overvolle agenda of ga je gebukt onder deadlines en stress? Je bent niet alleen. Welzijnsexpert Ann De Bisschop deelt waardevolle tips om gezond, gelukkig en gemotiveerd te blijven op je werkplek.

23 mei 2024

Arbeidsongeschikt: niet nodig om bang te zijn van adviserend arts

Niet meer gaan shoppen of in het geniep sporten. Dat is wat mensen die lang afwezig zijn van het werk soms doen. Omdat ze zelf vinden dat dit niet kan of uit schrik voor scherpe reacties. Adviserend arts Anne-Marie Bonroy (57) is betrokken bij het ziekteproces. Hoe denkt zij er echt over? We durven het haar rechtuit te vragen.

13 mei 2024

Arbeidsongeschikt: 'Wie neemt het werk over?'

Niet meer gaan shoppen of in het geniep sporten. Dat is wat mensen die lang afwezig zijn van het werk soms doen. Omdat ze zelf vinden dat dit niet kan of uit schrik voor scherpe reacties. Als werkgever ondervindt Ilse Vandorpe (50) de impact van langdurige arbeidsongeschiktheid op het bedrijf. Hoe denkt zij er echt over? We durven het haar rechtuit te vragen.

13 mei 2024

Arbeidsongeschikt: ziek zijn is geen enkelband

Niet meer gaan shoppen of in het geniep sporten. Dat is wat mensen die lang afwezig zijn van het werk soms doen. Omdat ze zelf vinden dat dit niet kan of uit schrik voor scherpe reacties. Sara Van Damme (33) is door ziekte al twee jaar thuis. Hoe denkt zij er echt over? We durven het haar rechtuit te vragen.

13 mei 2024

Test: hoe denk jij over mensen die arbeidsongeschikt zijn?

Mag iemand die arbeidsongeschikt is nog op wandelvakantie gaan? Vind jij dat iemand zo snel mogelijk weer aan het werk moet? Of ligt de focus beter op herstel? Test hoe jij kijkt naar mensen die ziek zijn. Adviserend arts Anne-Marie Bonroy geeft toelichting bij elke stelling.

6 mei 2024

‘Als het druk is, vliegt de nacht zo voorbij’

Pascale Slootmans (55) is Aircraft Cabin Technician bij Brussels Airlines. Ze zorgt ervoor dat alles in de vliegtuigen tiptop in orde is. Omdat onderhoud permanent gebeurt, werkt ze in een drieploegenstelsel. Heeft dat een impact op haar gezondheid?

15 februari 2024

Drie luisteroefeningen om beter te ademen

Nog op zoek naar een goed voornemen voor 2024? Juister ademen is een uitstekende keuze. Het is een cadeautje aan jezelf want je kunt stress dan beter reguleren. Met enkele simpele oefeningen kom je al een heel eind.

15 januari 2024

To-dolijstjes: de zin en onzin ervan

De was insteken, boodschappen doen, verzekeringspremie betalen … de to-dolijst kan ellenlang worden. Moeten we ook weleens ‘ademhalen’ op de lijst zetten? Of maak je beter geen lijst? Als ervaringsdeskundige stel ik mijn vragen aan prof. Maarten Vansteenkiste, ontwikkelings- en motivatiepsycholoog.

21 december 2023

Weerbaar op het werk: 'Twee jaar lang stond mijn leven op pauze'

De kloof tussen arbeidsongeschiktheid en de werkvloer is niet te onderschatten. Hoe pik je de draad weer op? En vooral: hoe groot is de stap om terug te keren naar het werk? Evi Bulteel (26) uit Gent was twee jaar lang arbeidsongeschikt, sinds kort mag ze progressief aan de slag. Ze hield een dagboek bij van haar vooruitgang.

15 november 2023