Regio

Weet altijd als eerste wat er leeft in jouw buurt.

Map

Jouw talent brengt lotgenoten bij elkaar

Muziek maken, met een boot varen of creatief bezig zijn is niet enkel weggelegd voor gezonde zielen. Zelfs als je chronisch ziek bent is alles mogelijk! Vraag maar aan Lien Standaert, educatief medewerker bij Samana.

11 juni 2024 lotgenoten

Fietsbuddy's Sunny en Johan

Leren fietsen, wegwijs met verkeersborden en gezellig praten: fietsbuddy's kunnen het allemaal.

10 juni 2024 Ergonomie en beweging

Fietsbuddy's Lina en Stef

Dankzij haar fietsbuddy neemt Lina nu ook in België vol vertrouwen de fiets.

10 juni 2024 Ergonomie en beweging

Fietsbuddy's Patrice en Luc

Beter leren fietsen? Daar helpt Luc Patrice bij als zijn persoonlijke fietsbuddy.

10 juni 2024 Ergonomie en beweging

Gratis op stap in Oost-Vlaanderen

Thuis tussen vier muren zitten, of nog maar eens naar dat ene bos waar je al zo vaak geweest bent omdat je geen inspiratie hebt?

10 juni 2024 Ergonomie en beweging
Fietsend koppel, genietend van de zon

Fietsbuddy's in Zottegem

Met een fietsbuddy in Zottegem fietsen omdat je nog niet of net leerde fietsen? Het kan!

7 juni 2024 Ergonomie en beweging

Vrij Entree

Een quiz, lezing of kookworkshop? Dankzij Vrij Entree hoef je niet langer te zoeken naar een gezellige maandagmiddagactiviteit. ‘Jong of oud, mobiel of minder mobiel, extravert of introvert, van binnen of buiten Brugge … Werkelijk iedereen vindt hier een plaatsje’, vertelt Kateleen Vandenkerckhove, vrijwilliger bij Vrij Entree.

4 juni 2024 Zingeving

Kzitermee.be 2.0 zet preventieve geestelijke gezondheid in de kijker

Op 23 mei vond het forum ‘Kzitermee.be 2.0’ in Hoeve Vandewalle in Kuurne plaats. Verschillende organisaties kwamen samen om hun lokale aanbod rond preventieve geestelijke gezondheidszorg in de kijker te zetten. Een zeventigtal professionelen namen deel aan een boeiende namiddag en gingen met een rugzak vol nieuwe informatie naar huis.

4 juni 2024 Preventie en gezondheid

"Geen beperking houdt me tegen"

Kan je positief door het leven gaan als je veel tegenslagen moet verwerken? Wees maar zeker. Het grootste bewijs is Elien Allaert uit Wevelgem. Ze gaat lachend door het leven en ziet in elke uitdaging een kans. Ook in haar beperking.

31 mei 2024 Mentaal welzijn

OKRA zoekt acteertalent

Dat OKRA bekendstaat om de leuke activiteiten en uitstappen, leerrijke lezingen en toffe connecties, is geen geheim. Dat de leden graag iets nieuws proberen, ook niet.

30 mei 2024 Vrijetijd

Parkiboks: deel een tik uit aan Parkinson

‘Dankzij deze sport kan ik opnieuw een halfuur rechtstaan zonder rugpijn.’ Greta Poncelet is een van de bezielers van parkiboks in Tienen. Dat zijn boksoefeningen op maat van mensen met de ziekte van Parkinson. Elke maandag neemt ze de handschoen op tegen haar aandoening.

22 mei 2024

Intersoc: vrienden voor het leven

Op zoek naar een onvergetelijke vakantie voor jou en je gezin? Zoek niet verder. Als het van Anouk (12) en mama Lieve afhangt, is een Intersoc-vakantie dé vakantie om elk jaar te doen. ‘Ik heb met mijn vriendinnen zelfs een aftelkalender.’

22 mei 2024