Jouw talent brengt lotgenoten bij elkaar

Muziek maken, met een boot varen of creatief bezig zijn is niet enkel weggelegd voor gezonde zielen. Zelfs als je chronisch ziek bent is alles mogelijk! Vraag maar aan Lien Standaert, educatief medewerker bij Samana.

Tekst: Cynthia Bulteel

Leestijd: 2 min

11/06/2024

 ‘Iedereen moet het maximale uit zijn of haar leven kunnen halen, ook als je chronisch ziek bent’, vindt Lien. ‘Het is niet altijd evident om aansluiting te vinden bij een sport- of hobbyclub als je ziek bent. Ofwel is er te weinig ondersteuning, ofwel zijn de activiteiten te intensief. Samana wil die drempels wegwerken.’ 

Deel jouw talent 

Daarom biedt Samana ondersteuning aan iedereen die een initiatief voor mensen met een chronische ziekte wil oprichten. ‘Een fotoclub, creagroep of sportvereniging … Maakt niet uit. Heb jij bijvoorbeeld talent voor bloemschikken en ben je elke week een paar uurtjes vrij? Contacteer Samana en wij ondersteunen je met de praktische kant van het verhaal. Denk dan bijvoorbeeld aan een lokaal, promo of koffie. Jouw talent kan een ander zijn hobby worden.’ 

Zij deden het je voor 

Benieuwd naar wat mogelijk is? Deze groepen zijn opgericht door vrijwilligers met een hart voor mensen. 

Lotgenotencontact Oostende

Lotgenotencontact Oostende

Martine en Bernice organiseren regelmatig activiteiten met en voor mensen met een chronische ziekte. Van kerstfeestjes tot creanamiddagen. Tijdens Oostende voor Anker maakten ze zelfs een boottocht, met alles erop en eraan! En op 14 juni brachten ze een bezoekje aan Nausicaá in Boulogne, het grootste aquarium van Europa.

Music Maestro!

Music Maestro!

Samen met Samana richtte Eline richtte Music Maestro! op. Dit bonte amateursgezelschap komt samen om muziek te maken. Iedereen doet zijn eigen muzikale bijdrage. Wil je een instrument bespelen? Prima. Wil je zingen? Ook goed. Ze gieten vooral bekende nummers in een nieuw jasje, van Let it be tot Marina. Wat het gezelschap zo uniek maakt? Het vrije en ongedwongen karakter. Music Maestro! is geen orkest, dus je hoeft geen noten te kunnen lezen om deel te nemen. Plezier staat helemaal centraal.