Make it Mine-app

Kook moeiteloos lactose- en glutenvrij met de Make it Mine-app.

Waarom is het iets voor mij?

Wist je dat 1 op 5 mensen in België last heeft van voedselovergevoeligheden? Dit cijfer stijgt de laatste jaren meer en meer. De meest voorkomende aandoening die hiertoe leidt, heet prikkelbare darmsyndroom (PDS). Ook mensen met voedselallergieën, voedselintoleranties en andere aandoeningen behoren tot deze groep.

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat het volgen van een dieet, waarbij je de voedingsmiddelen die je triggeren vermijdt, beter werkt om symptomen te beheersen dan medicatie. Helaas is dit voor de meeste mensen niet zo’n simpele opdracht. Als de dokter of allergoloog vertelt dat iemand vanaf nu altijd gluten of sulfieten moet vermijden om klachten te voorkomen, weten de meeste mensen niet waar ze moeten beginnen.

Daarom werd de Make it Mine-applicatie gebouwd, die mensen met voedselovergevoeligheden ondersteunt in het bereiden van veilige maaltijden. Je geeft aan welke voedingsmiddelen je wilt vermijden, kiest een recept en dit recept wordt vervolgens volledig aangepast aan jouw behoeften. Dit is mogelijk doordat te vermijden voedingsmiddelen worden herkend en vervangen door veilige alternatieven.