Moonbird

Moonbird is jouw persoonlijke ademcoach. Houd je moonbird in je hand. Kies een oefening en laat je begeleiden door het ritme van je moonbird die uitzet en weer krimpt. Moonbird laat je zien hoe je lichaam tot rust komt.

Waarom is het iets voor mij?

Langzaam ademen voor je gaat slapen is goud waard. Studies tonen aan dat wanneer je voor het slapen gaan 20 minuten in een langzaam tempo ademt, je 15 minuten eerder in slaap valt dan gewoonlijk en maar de helft zo vaak wakker wordt.

 • Makkelijk ontspannen:
  op eigen houtje aan je ademhaling werken, vergt veel geduld. Je kunt op moonbird rekenen voor fijne begeleiding.
 • Alles op gevoel:
  het wordt makkelijker om je te focussen op je ademhaling als je iets tastbaars in je hand hebt. 
 • Instant biofeedback
  De app laat je je hartslag zien, net als je hartslagvariabiliteit (HRV) en je coherentie. Zo weet je wat de impact op je lichaam is.
 • Altijd en overal:
  gun jezelf een adempauze met moonbird. Net voor een belangrijke presentatie, in de file, in bed ...

Vraag je kortingscode aan

Getest door CM

In onze eigen organisatie vonden we enkele personeelsleden die bereid waren om te testen of de Moonbird hen kon helpen naar een betere slaap. Zij onderwierpen als ervaren slechte slapers de Moonbird aan hun kritisch oog en gaven deze scores:

Algemene score 8.5/10

Gebruiksgemak Moonbird 8.5/10

Gebruiksgemak app Moonbird 8/10 

Kwaliteit beschikbare ademhalingsoefeningen 9/10

Femke

****
Ik kamp al sinds kinds af aan met problemen om in te slapen. Ik word vaak overspoeld door gedachten, stress, zaken die ik nog moet regelen, dingen die me zorgen baren. Het ideale moment dus om iets als de moonbird uit te testen.

Het is inderdaad een leuk hulpmiddel om je ademhaling onder controle te houden en bewuster te ademen. Ik vond het 'ademende' gevoel van de Moonbird ontspannend en ergens ook troostend waardoor ik vanzelf rustiger werd. De bewegingen van de Moonbird waren iets te subtiel waardoor het soms moeilijk aan te voelen was op welk punt van de ademhaling ik zat. Ik werd effectief rustiger door de Moonbird en echt vlugger inslapen ging niet zo makkelijk, maar wanneer ik 's nachts wakker werd en niet kon slapen, merkte ik wel dat ik vlug naar de Moonbird reikte omdat deze mij een focuspunt geeft. De app is een handig hulpmiddel voor mensen die nog niet zo bekend zijn met ademhalingsoefeningen of die meer ondersteuning nodig hebben. Persoonlijk werkte ik liever zonder de app, want ik weet dat wanneer ik mijn gsm vast neem ik te veel geneigd ben om ook andere dingen te doen.

Al helpt het bij mij niet meteen met inslapen, ik werd wel rustiger door de 'ademhaling' van de Moonbird, wat zeker helpt. Het is echt het proberen waard, zeker voor mensen die nieuw zijn met de ademhalingsoefeningen, piekeraars of nerveuze mensen. Daarom zou ik dit wel aanraden.

Karen

****
Omdat ik vooral veel pieker over de voorbije dag of over wat er nog allemaal moet gebeuren, wou ik de Moonbird toch graag uittesten.
Doordat je je focus op het toestelletje in je hand legt kan je moelijker aan iets anders denken en doordat je een programma via de app als standaar kan instellen kies je zelf hoelang dit duurt en kan je dus naar je eigen behoeftes instellen. Mijn voorkeur gaat uit naar gebruik zonder de app omdat het heel gemakkelijk is om op voorhand een oefening in te stellen. Ik slaap wel degelijk sneller in en als ik wakker word, helpt de moonbird ervoor om weer in slaap te vallen. Doordat ik wel makkelijker inslaap heb ik op sommige dagen minder stress. De afleveringen van trager ademen, minder stress vind ik wel goed. Het leert je enerzijds van waar de stress komt, wat de effecten zijn en hoe je dankzij je ademhaling hieraan iets kan doen.
Ik ben ervan overtuigd dat het je zeker kan helpen tijdens bepaalde moeilijke momenten in je leven. Daarom heb je de Moonbird niet altijd nodig. Je moet hem wel tijdig opladen want dat duurt even, maar het kan je zeker hulp bieden in stressvolle situaties voor het inslapen om je rust toch niet helemaal te ontwrichten.

Eva

*****
Ik heb moeite met inslapen omdat ik nog te veel bezig ben met alles rondom mij en de verwerking van de dag. Hierdoor kan ik blijven liggen piekeren en moeilijk inslapen, waardoor ik soms echt uren slaaptekort opbouw en vaak ook pas tegen de ochtend echt in slaap val. Het uittesten van de Moonbird is daarom ook zeer welkom.
De Moonbird heeft vele oefeningen en mogelijkheden. Elke oefening heeft een ander ritme van ademhaling en je kan kiezen welke het beste bij je past. Een heel groot voordeel aan de Moonbird is dat je hem ook zonder gebabbel of muziek kunt gebruiken, echt enkel puur en alleen de Moonbird zelf die het ritme aangeeft. Hierdoor ervaar ik veel minder afleiding en prikkels en kan ik me volledig op het ritme focussen en dit mee volgen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik de afgelopen nachten nog nooit zoveel geslapen heb als nu. Zelfs als ik 's nachts wakker werd kon ik nog snel terug in slaap vallen dankzij Moonbird. Doordat ik veel meer slaap, heb ik een pak minder stress. Het verschil is enorm. Verder is het ook een geruststelling om te weten dat als ik toch te veel stress heb, ik iets heb waar ik naar kan teruggrijpen waarvan ik weet dat het helpt en dat ik ook effectief nadien rustiger ben en mijn stress gezakt of weg is. Ik ben grote fan van de inslaapoefening vooral omdat ik heb mogen ervaren wat voor een groot verschil deze kan geven.
Ik had niet verwacht dat ik zo laaiend enthousiast zou zijn en hier zoveel gebruik van zou maken. In deze drukke tijden met vele en hoge verwachtingen brengt Moonbird rust, ruimte, ontspanning en slaap. De Moonbird is enorm toegankelijk en vlot combineerdbaar waardoor het voor iedereen echt een aanrader is.

Wat zegt CM hierover?

Investeren in hulpmiddelen kan bijdragen tot een betere slaap. Welk product goed is, is voor iedereen verschillend. Laat je daarom voldoende informeren bij je aankoop en voel aan wat voor jou het meest geschikt is. De producten worden ontwikkeld om jouw slaap te bevorderen maar hou er rekening mee dat er tot op vandaag onvoldoende wetenschappelijk bewijs is dat het gebruik van deze producten je slaap gegarandeerd verbetert.